Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Pappilan kakkubuffetin piti houkutella morsioita, mutta suosio jäi latteaksi

Lumituisku ja pakkassää eivät juuri houkutelleet väkeä vierailemaan Tyrvään Pappilassa lauantaina. Harmi, sillä keittiömestari Arto Rastas oli loihtinut tarjolle herkullisen kakkubuffetin. Toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto selittää, että tapahtumassa oli tarkoitus esitellä esimerkiksi hääpareille erilaisia uusia trendejä. –Vaikka häitä varataan yleensä hyvissä ajoin, on meillä vielä tilaa. Sen sijaan alkuvuosi on ollut yllättävänkin vilkasta, erilaisien perhejuhlien ja muiden järjestelyiden kanssa, Kuusisto selittää. Rastas keräsi buffettiin kakkuja, joista näkyy tämän hetken trendit. –Vaikka edelleen suosituin hääkakku on korkea, valkoiseksi sliipattu malli, on pareilla monenlaisia makuja ja toiveita. Usein raaka-aineisiin ja koristeisiin vaikuttaa sesonki, tai esimerkiksi hääkimppu. –Kakun päälle saatetaan valita kukkia, joita on myös kimpussa. Heinäkuussa halutaan mansikkakakkua, elokuussa vadelmakakkua. Myös rouheamman näköiset naked caket ovat suosittuja. –Oikeastaan perinteiset kuivakakut ovat tällä hetkellä ne, mitä ei häiden jälkiruokapöydissä juuri näe. Niiden tilalle ovat tulleet karkkibuffetit. On myös tavallista, että yhden kakun sijaan tarjolle halutaan useampaa erilaista, Rastas sanoo. Pappilan sunnuntaibrunssit ovat saavuttaneet paljon suuremman suosion, mitä hää- ja juhlatapahtuman osallistujista voi päätellä. –Seuraava helmikuun brunssikin on jo loppuunmyyty, Kuusisto kertoo. –Se on melko poikkeuksellista, kun miettii Sastamalan asukasmäärää, Rastaskin tuumaa. Kuusisto toteaa, että brunssien osallistujamäärä on rajoitettu noin sataan henkeen. –Esimerkiksi silloin kun on elävää musiikkia, toivomme, että kaikki mahtuvat tähän alakertaan. Nykypäivänä tuntuu Kuusiston mukaan olevan tavallista, että menoista päätetään viime tingassa. –On vähän ristiriidassa, että häitä varataan vuosia etukäteen, mutta seuraavan kuukauden brunssille voi väkimäärä tuplaantua viimeisen päivän aikana.