Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Herkkujuustolan juustotupa aukesi Häijäässä – Uudet työntekijät tulikokeessa: "On leivottu pitkin viikkoa"

Herkkujuustolan uusi Häijään myymälä, ravintola ja kahvila aukesi yleisölle lauantaina 1. joulukuuta. Iltapäivällä juustojen maistelu- ja ostostiskillä riitti jonoa ja pöydissä istui ruokatarjonnan testaajia. –Minuuttia vaille yhdeksän aamulla jännitti, että mahtaako ketään tulla. Kolmen minuutin päästä ensimmäinen auto tuli pihaan ja siitä asti ovi on käynyt, kertoo yrittäjä Peter Dörig ensimmäisen aamun tunnelmista. Juustotupa-nimisen, yleisölle suunnatun puolen ohessa ovat myös juuston tuotantotilat. Niiden toiminta käynnistyi tontilla jo noin kuukausi sitten. Kahvilan ja ravintolan puolelta näkee sisäikkunoista tuotantotiloihin. Esittelykierrosta kävijöille harkittiin tälle päivälle. Juustot kuitenkin valmistetaan yleensä aamuisin kello 6–10, joten myöhemmin saapunut yleisö ei olisi ehtinyt juuri prosessia ihmetellä. –Ideana on, että ihmiset palaavat takaisin jonakin arkipäivänä ja näkevät silloin juuston valmistusta, Dörig sanoo. Mitä mieltä uusista tiloista ovat asiakkaat? Juustonäytteitä maisteleva sastamalalainen Eeva-Liisa Alavilo on mieltynyt Dörigin yrittäjäpariskunnan juustoihin. Hän on vieraillut säännöllisesti Herkkujuustolan aiemmissa tiloissa Mouhijärven Selkeellä. –Voi olla, että käyn täällä ostosten lisäksi muutenkin. Tämä on ihan viihtyisä paikka, vakioasiakas myöntelee tyytyväisen oloisena. –Ihanaa, kun saatiin tämä tänne! Tulen olemaan varmaan suurkuluttaja, hehkuttaa juustotiskin ääressä seisova Sari Uunila . –Oikein tosi hienolta näyttää. Täällä voi vaikka tavata ystäviä. Kyllä minusta tällaiselle on tarvettakin, nimenomaan Mouhijärven ja Häijään suunnalle kahvilaa kaivannut Kristiina Uotila komppaa. Keittiön ja salipuolen uusi henkilökunta on tänään ollut tulikokeessa. Tämä oli monelle työntekijälle ensimmäinen päivä Herkkujuustolan leivissä. Esillä leivostiskillä on monenmoista suuhunpantavaa, juustolla ja ilman. –On leivottu pitkin viikkoa ja tehty etukäteen paljon. Tänään on myös tarjolla juustokeittoa, jota olemme tehneet jo monesti lisää, kokit Anu Heikkinen ja Susanna Mustalahti kertovat. –A la carte -annoksia on myös valmistettu. Lista on vielä suppea, mutta se laajenee helmikuun avajaisiin mennessä, naiset jatkavat toisiaan täydentäen. Esimiehistään heillä on vain hyvää sanottavaa. – Jenni ja Peter ovat lämminhenkisiä. Ei näytä kiristävän mikään, vaikka stressi heillä on varmasti päällä. He ovat aina hyväntuulisia, kokki Mari Alajoki ja kollegat sanovat. Herkkujuustola on sunnuntaina 2. joulukuuta mukana myös Sastamalan Joulutalot -tapahtumassa kello 9–18. Virallisia avajaisia Herkkujuustolassa vietetään helmikuussa. Lue lisää Herkkujuustolan uusista tiloista : Uusi Herkkujuustola Häijäässä antaa tilaa kasvaa jopa kuusinkertaisesti – Juustotupa aukeaa ja yrittäjäparin pitkään kypsyneestä haaveesta tulee vihdoin totta