Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö

Uusi ravintolayrittäjä Sastamalaan: "Minua vähän varoiteltiin, mutta olen positiivisesti yllättynyt"

Kun huittislainen Piritta Puonti , 27, kertoi ryhtyvänsä ravintolayrittäjäksi Sastamalassa, häntä varoiteltiin: "onnea vain, sastamalalaiset eivät ole tyytyväisiä mihinkään". Puonti on ihan toista mieltä. Hän aloittaa ravintola Hovipiian uutena yrittäjänä Vammalassa. –Olin töissä Hovipiiassa loppuvuodesta ja kokemus oli positiivinen yllätys – asiakkaat vaikuttivat tyytyväisiltä, Puonti sanoo. Ravintola Hovipiika on ollut joulun jälkeen suljettuna remontin takia. Sähköt ja putket on uusittu ja iso remontti on tehty keittiössä. –Ravintolasalin puolella tehdään vielä pientä pintaremonttia ja vessat remontoidaan. Burgerit erikoisalaa Piritta Puonti työskenteli aiemmin Brewer's Pubissa Huittisissa ja sitä ennen Huittisten keilahallilla. Koulutukseltaan hän on kokki. –Burgerit ovat omaa osaamisalaani ja niihin aion panostaa Hovipiiassakin. Piritta Puonti on innokas kiekkofani. Mikä on suosikkijoukkue? –TuTo. Ja se tulee varmaan näkymään pubin puolella jotenkin, ainakin sinne tulee pelipaitoja. Miten ihmeessä kannatat turkulaista Mestis-joukkuetta? –TPS-fani olen ollut pienestä pitäen, isän mukana. Kun isoveli muutti Turkuun, aloin käydä hänen kanssaan TuTuon peleissä. Eli ei perinteistä Ilves-Tappara -asetelmaa? –Ei. Tärkeintä on, että Tappara häviää, Puonti nauraa. Hän kertoo olevansa muutenkin vähän "urheiluhullu", ja tulevaisuudessa Hovipiian pubissa katsotaan urheilua isoilta televisioruuduilta. Myymässä kalaa Vammalan torilla Entä ehtiikö yrittäjä harrastaa mitään? –Minulla on kaksi koiraa, collie sekä mäyräkoiran ja terrierin sekoitus. Kotona harrastan yllättäen ruuanlaittoa. Piritta on kaveriporukalla järjestänyt ravintolapäiviä Äetsässä ja Huittisissa. Silloinkin burgerit ovat tehneet hyvin kauppansa. –Tykkään ruuanlaitosta niin paljon, ettei keittiötyö oikeastaan tunnu edes työltä. Piritta Puonti sanoo, ettei hän vielä tunne sastamalalaisia kovin hyvin, vaikka saikin ensikosketuksen paikkakuntaan jo vuosia sitten. –Olin nuorena töissä Hukkasella ja myin kalaa Vammalan torilla, hän muistelee. Ravintola Hovipiika avautuu remontin jälkeen perjantaina 18.1. Pienemmät remonttityöt jatkuvat vielä kevään aikana.