Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Blogit Kaupallinen yhteistyö

Servi tarjoili ensimmäiset lähijauhelihapihvinsä Sastamalan kouluilla ja päiväkodeilla – tuote herättänyt kiinnostusta myös lähikunnissa

Sastamalan kouluilla ja päiväkodeilla tarjottiin ensimmäistä kertaa lähijauhelihapihvejä keskiviikkona 30. tammikuuta. Pihvit on valmistettu sastamalalaisyritys Pirkanmaan lihapalvelun toimittamasta naudanlihasta pirkanmaalaisena käsityönä. Idea lähijauhelihapihviin on lähtöisin Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Serviltä, joka ehdotti ajatusta Edun Herkku Oy:lle. Edun Herkun tuotekehitys kehitti pihvit yhdessä sovittujen raamien mukaisesti. Sen jälkeen tuotetta maistatettiin Servin tuotekehittäjällä – ja muokattiin annetun palautteen perusteella. Lähijauhelihapihvien tuotannossa hyvät yhteistyökumppanit ovat välttämättömiä. Servin keittiöillä pihvejä ei ole mahdollista valmistaa käsityönä, koska Servi valmistaa arkipäivisin lounaan noin 4 500 asiakkaalle. Tähän voidaan tarvita noin 10 000 pihviä. Lähijauhelihapihvi on toivottu lähiruokatuote Servin ruokalistoille. Lähituotteiden käyttö tukee paikallista elinvoimaisuutta, ja Servin strategisena valintana on lisätä niiden käyttöä. Lähituotteiden käyttö on perusteltua myös ympäristönäkökulmasta. Pirkanmaan lihapalvelun toimittama lähinaudanliha on tuttu tuote Serville. Kaikki Servin käyttämä raakana toimitettu naudanliha tulee Pirkanmaan lihapalvelulta. Lähiruoan ohella Servi pitää myös raaka-aineiden kotimaisuutta tärkeänä arvonaan. Kaikki yrityksen käyttämä naudan, sian ja siipikarjan liha on kotimaista. Lähijauhelihapihviä on markkinoitu myös lähikunnille. Se on herättänyt kiinnostusta esimerkiksi Ikaalisissa.