Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Live Vammalan Yrittäjät

Miten sushi tekee kauppansa Sastamalassa? Kiinalaisen ravintolan kokki toivoo, että vanhemmatkin ihmiset uskaltaisivat maistaa

Sastamalan kiinalaisen ravintolan King gardenin sushilounas saa hyvät arvostelut keikyäläisiltä Ilari ja Ella Vuormalta . – Ollaan nyt ensimmäistä kertaa maistamassa sushia Sastamalan kiinalaisessa. Täytyy sanoa, että hyvää on! kehuu Ilari Vuorma. Sushi kuuluu nuorenparin lempiruokiin, vaikka alkuun Ilari oli epäileväinen. – Ajattelin ensin, etten varmaan tykkää, mutta kun ensimmäisen kerran maistoin, jäin koukkuun. Ella Vuorma tietää, että sushin syöminen vaatii pientä totuttelua. – Merilevä esimerkiksi on sellainen, joka ei välttämättä ensisyömisellä maistu. Mutta kun siihen tottuu, niin se on hyvää. – Sushi on terveellinen ruoka. Onhan se parempi vaihtoehto kuin vaikka kolmioleipä, Ilari Vuorma toteaa. Nuorten ja lasten mieleen Sastamalan kiinalaisessa ravintolassa King gardenissa on tarjottu sushia viime syksystä lähtien. Miten sushi on tehnyt kauppansa Sastamalassa? – Nuoret ja lapset tykkäävät, mutta kaikki vanhemmat ihmiset eivät suostu edes maistamaan, vastaa ravintolan omistaja ja kokki Ly Hung-Cuong . – Sitten, kun asiakas maistaa, niin yleensä hän tykkää ja syö sitä toisenkin kerran. Ravintolassa on tarjolla yli 20 erilaista sushia. Kokin toiveissa on lisätä sushilajien määrää, mutta se riippuu menekistä. – Toivon, että asiakkaat tykkäävät, niin saisin ravintolaan isomman sushibuffetin. Sastamalan kiinalaisessa perinteinen kiinalainen ruoka vie yhä voiton sushista. Ly Hung-Cuong sanoo, että isommissa kaupungeissa tilanne on jo kääntynyt päinvastaiseksi. – Nuoret ihmiset suosivat sushia, koska se on hyvää ja terveellistä. Siinä ei ole rasvaa. Se pitää linjat ja ihon kunnossa, kokki vinkkaa. Tällä hetkellä Sastamalan kiinalaisesta saa sushia joka päivä. – Katson nyt, onko sillä menekkiä. Toivottavasti on. Ravintola King garden laajensi tilojaan viime keväänä. Asiakaspaikkojen määrä tuplaantui. Onko ravintolan laajennus tuonut lisää asiakkaita? – Pientä nousua on ollut. Ly Hung-Cuong perusti vaimonsa kanssa King garden -ravintolan Puistokadulle Vammalaan vuonna 2004.