Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö: Tyrvään Pappila - Maailmanluokan taide ja kunnianhimoisesti valmistettu lähiruoka kohtaavat Tyrvään Pappilassa – Näillä vinkeillä koet kesäpäivinä uutta Sastamalassa

Taidetta, tapahtumia ja hyvää ruokaa. Tapahtumatalo Tyrvään Pappila Sastamalassa yhdistää maailmanluokan taidetta, kunnianhimoisesti valmistettua lähiruokaa ja kaikin aistein nautittavia tilaisuuksia koko kesän ajan. -Pappilan yllätysmenut ovat kolmen tai viiden ruokalajin makumatkoja päivän tuoreimmista raaka-aineista, keittiömestari Tapio Järvinen kiteyttää ruokalistan. -Valmistamme ruokia usein raaka-aineista, joista ei välttämättä ole edes kuullut. Haluamme silläkin tavalla tuoda vaihtelua kotikeittiön makuihin. Pappilan listalla on runsaasti lähiruokaa. -Hankimme pääraaka-aineet pientuottajilta mahdollisimman läheltä. Keittiömestarin esimerkkinä alkuruuista on Peevon tilan ricotta. -Se on erittäin hyvä vuohenmaitoricotta, johon mukaan tulee kotimaista ilmakuivattua lumikinkkua, pisaratomaattia, friteerattua nokkosta ja maalaisleipää. Kalalautanen on Järvisen mukaan tullut jo hyvin suosituksi Pappilan lounailla, ja hyvin kysytty alkuruoka se on varmasti myös kesän pääruokien yhteydessä. -Paikalliset kalastajat pyytävät meille kuhat, hauet, ahvenet ja toutaimet, Järvinen sanoo. Pääruuaksi voikin valita paikallista kuhaa, joka saa kesäistä makua koivunlehtituhkasta. -Savustettu nuori koivunlehti kuivataan ja ajetaan hienoksi yhdessä suolan kanssa. Kuha suolataan sillä ja paistetaan, jolloin kalaan saadaan kevyt savunmaku. Kesän pääruuissa grillattu peura kohtaa mehevän possun. Mangalitza-possu eli villasika kuuluu Pappilan keittiömestarin mukaan nouseviin ruokatrendeihin. -Mangalitzaa saamme Mouhijärveltä. Pääasiassa käytämme kylkeä ylikypsäksi haudutettuna. Mangalitzassa on sen rasvan vuoksi ihan erilainen maku tavalliseen possuun nähden. Peuranlihan Pappilan keittiöön toimittaa Metsärannan Liha Punkalaitumelta. -Metsän makuja annokseen antavat lisäksi tumma raparperikastike ja tyrnigeeli. Hernevalkoviinirisotto on puolestaan tuoreista herneistä tehty vihreä risotto, johon kuuluu härkäpaputempeä, kantarellia ja friteerattua nokkosta. -Kun kasvikset ovat parhaimmillaan juuri kesällä, niitä myös käytämme. Kaikkiin pääruokiin kuuluvat aina sadonmukaiset parhaat kasvikset. Lue lisää: Pappilan keittiön ruokaelämyksistä voit lukea enemmän täältä . Pappilan terassilla voisi maistua vaikkapa burgeri. Mehevän briossisämpylän välissä on jauhelihapihvi, tuoreista paprikoista paahdettua majoneesia, vuohenjogurttikastiketta ja mouhijärveläisen Herkkujuustolan Savuhilma-juustoa. -Burgerille teimme tyrvääläiseksi lisukkeeksi vuohiranskalaiset maailmalla tunnettujen halloumiranskalaisten tapaan. Oikeat lähiruokaranskikset valmistetaan Peevon tilan vuohenjuustosta. Sushi bowl on jo ehtinyt tulla Pappilan ruokailijoiden suosikiksi ja suosion voi odottaa jatkuvan. -Sushi valmistettu helposti syötävään muotoon: kulholliseen sushiriisiä tulee mukaan sesammarinoitua lohta, haukikrokettia, avokadoa, inkivääriä, riisiviinietikalla pikkelöityä kurkkua sekä wakamesalaatti. Tyrvään Pappila tuo itse viinejä pieniltä tiloilta Italiasta ja Unkarista. Viinejä voi maistella myös tilaamalla juustolaudan, joka sisältää kolme erilaista juustoa, hedelmää, hilloa sekä viininmaistelusetin kahdelle. Rapea brysselinvohveli valmistuu jälkiruuaksi suoraan Pappilan omalta vohveliraudalta ja saa seurakseen valkosuklaajäätelöä, marjoja ja jamaikankukkageeliä. Jälkiruokien paikallisiin erikoisuuksiin kuuluu myös vuohenmaidosta valmistettu paahtovanukas kuusenkerkkäkaramellillä. -Pehmeä suklaakakku on klassikko, johon valmistamme lakritsimarengin tuoreesta raakalakritsista. Listalla on takuuvarmoja lastenruokia jäätelöjälkkäreineen, mutta keittiömestari kannustaa johdattamaan lapsia muutenkin ravintolaruokien pariin. -Siksi kaikki annoksemme ovat saatavilla sopivan kokoisina myös lapsille, hän korostaa. Lue lisää: Tyrvään Pappilan à la carte . Moore art, please! – Henry Moore -näyttely Kivinavetassa Kuvanveistäjänä maailmalla tunnetuksi tulleen brittiläisen Henry Mooren (1898-1986) taidegrafiikkaa on esillä Art Pappilan näyttelyssä Sastamalan Kivinavetassa laajemmin kuin koskaan aiemmin Suomessa. Mooren taidegrafiikkaa esittelevässä näyttelyssä on esillä noin 180 grafiikan vedosta sekä viisi veistosta vuosilta 1931–1984. Teokset ovat läpileikkaus Mooren koko taiteilijaurasta. Esillä ovat muun muassa Mooren ensimmäiset luetteloidut grafiikan vedokset, Sheep ja Elephant Skull -sarjat sekä Mother and Child -sarja hänen viimeisiltä vuosiltaan. Mukana on myös Mooren viimeiseksi jäänyt litografia Two Women Seated on Beach vuodelta 1984. Näyttelyn on kuratoinut Henry Mooren kanssa 18 vuotta työskennellyt ja Henry Moore -säätiön kokoelmista ja näyttelyistä vastannut johtaja David Mitchinson . Lue lisää: katso kaikki Pappilan tapahtumat täältä . Pappilan pihamaan amfiteatterissa järjestetään keskiviikkoiltaisin ilmaiskonsertteja. Tänä kesänä amfiteatterissa esitetään myös monologinäytelmää Abraham Braxin kunnia 27.6.-3.8. Pääosassa nähdään Jarkko Mäkipää , jonka esittämä Abraham Brax oli tyrvääläinen ammattisotilas Suomen sodassa. Marko Vesterbackan käsikirjoitus perustuu Olavi Toivolan romaaniin. Sastamala Gregorianan tapahtumia järjestetään myös Tyrvään Pappilassa 20.-24.7. niin ruuasta kuin musiikista nauttien. Lue lisää: Sastamala Gregorianan tapahtumat Tyrvään Pappilassa . Osoitteemme on Asemakatu 4, 38210 Sastamala. Katso sijaintimme täältä . Vastaamme puhelinnumerossa 010 4190 290 maanantaista perjantaihin kello 9-17 ja aina kun talossa tapahtuu. Sähköpostiosoitteemme on postia@tyrvaanpappila.fi