Liinamies ja Kaljahattu Aarne Toivo on Suomen tunnetuin rallikatsoja. - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Kaljahattuinen ”liinamies” Aarne Toivo kiertää rallikisoja viikonloput läpeensä nähdäkseen ulosajoja – ”Lujaa kulkevia autoja näkee moottoritielläkin”

Suomen tunnetuin rallikatsoja Aarne Toivo Sastamalasta juoksee rallikisoissa vetoliina hulmuten ja kaljaetiketein koristeltua hattuaan pidellen ensimmäisenä paikalle, kun ralliauto suistuu ulos tieltä. Hän kiertää kisoja kaikki viikonloput ja sanoo suoraan, ettei ralleissa kiinnosta kova vauhti, vaan ulosajot. Mieli on musta, jos hän valitsee väärän mutkan eikä näekään ulosajoja.

Aarne Toivo Sastamalasta kiertää vetoliina mukanaan rallikilpailuja ja etsii aina sen mutkan, jossa ajetaan eniten ulos. – Jääkiekkopeleihin mennään katsomaan taklauksia, nyrkkeilyyn tyrmäyksiä ja ralleihin ulosajoja, hän sanoo mutta jatkaa, etteivät rallikatsojat toivo kuljettajan tai kartanlukijan loukkaavan itseään.

30.3.2019 18:00

Kuljettaja huomaa virheensä vasta kun on myöhäistä. Auto paiskautuu mutkasta ulos, iskeytyy kylki edellä peltoon, tuulilasi särkyy, pelti rutisee ja ruttaantuu. Moottori mourahtaa tyhjää, kun auto kiepsahtaa katon kautta ympäri.

– Heti toimii, kun on piilosa! huutaa Aarne Toivo paksulla Tyrvään murteella ja lähtee lenkkitossujen pohjat vilkkuen, kaljahatustaan kiinni pidellen ja vetoliina kädessä hulmuten pinkomaan autoa kohti ennen kuin se on edes pysähtynyt lennostaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos