Lavian Karhijärvellä ulkoillaan isolla joukolla – Ulkotulia seuraamalla löydät perille - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Lavian Karhijärvellä ulkoillaan isolla joukolla – Ulkotulia seuraamalla löydät perille

Lavian Karhijärvellä ulkoillaan isolla joukolla helmikuussa. Kuvituskuva.

6.2.2019 15:00

Lavian kuutamohiihdon järjestäjät jännittävät joka vuosi, minkälainen on keli tällä kertaa. Vaikka lumesta ei tänä talvena ole pulaa, on tapahtuman järjestäjillä toisenlainen huoli.

Vesa-Pekka Kuusela Selkäsaaren kiertäjistä kertoo, että tämän talven ongelmana on paikoin jään päälle noussut vesi, ja kevyen pakkaslumen suojassa sen jäätyminen ei ole onnistunut.

–Viimeisen viikon olosuhteet pitkälti näyttävät, millaiset liikkumisolosuhteet tapahtumaan saadaan tänä vuonna.

Lavian kuutamohiihdolla on pitkät perinteet. Tänä vuonna ulkoilutapahtuma järjestetään jo 27. kerran. Kuutamohiihdossa tyyli on sikäli vapaa, että Selkäsaareen voi matkata hiihtäen, kävellen tai vaikka potkukelkalla.

Kuutamohiihto alkaa Lavian kirkonkylästä puhdistamon rannasta. Määränpää on Selkäsaari Karhijärvellä. Matkaa saareen tulee 3,5 kilometriä.

Talvinen ilta houkuttelee Karhijärven jäälle säästä riippuen 150–300 ihmistä. Ulkotulet reitin varrella johdattavat kuntoilijat Selkäsaareen. Kuutamohiihdon arvonnassa pääpalkintona on perinteisesti potkukelkka.

Lavian kuutamohiihto perjantaina 15.2. Karhijärvellä. Mehupiste kanttiineineen saaressa palvelee kello 19.30 lähtien kello 22 asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos