Kuukauden uimakoulu, paljon katuvaloja, maan pienimmät verot, lukion uusi kielistudio ja adressilähetystö Helsingissä – Muistatko vielä, kun Äetsän kunta syntyi Hahmo-ojan partaalla vuonna 1981 - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Kuukauden uimakoulu, paljon katuvaloja, maan pienimmät verot, lukion uusi kielistudio ja adressilähetystö Helsingissä – Muistatko vielä, kun Äetsän kunta syntyi Hahmo-ojan partaalla vuonna 1981

Sastamala koostuu kahdeksasta entisestä kunnasta. Yksi alueen mielenkiintoisimpia kuntaliitoksia on ollut Kiikan ja Keikyän yhdistyminen vuoden 1981 alusta, sillä liitoksesta syntyneen Äetsän kunnalliselämä muistetaan edelleen hyvin myrskyisenä. Juttu sisältää runsaasti nostalgisia kuvamuistoja Tyrvään Sanomien arkistosta.

Vammalan ja Kiikan rajasta tuli Vammalan ja Äetsän välinen raja uutenavuotena 1981. Tyrvään Sanomat 3.1.1981.

13.10.2019 18:00

Sastamalan kaupunki viettää parhaillaan 10-vuotisjuhliaan, sillä Vammalan, Äetsän ja Mouhijärven liitos astui voimaan vuonna 2009. Seudullamme on tehty useita kuntaliitoksia myös tätä aiemmin.

Vuosisatainen historia on vetänyt entisen Äetsän aluetta vahvasti kahteen eri suuntaan, sillä Kiikka on suuntautunut historiallisesti kohti Sastamalaa ja Keikyä kohti Huittista ja etenkin Satakuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos