Mitä kummaa nyt tapahtuu? Älä ihmettele, vaan liity mukaan! Sastamalan Kuntokierroksella palkitaan tänä vuonna paras nostalgia-asu – Katso reittikartta - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Mitä kummaa nyt tapahtuu? Älä ihmettele, vaan liity mukaan! Sastamalan Kuntokierroksella palkitaan tänä vuonna paras nostalgia-asu – Katso reittikartta

Keskiviikon kuntokierroksella lapsiperheet voivat lähteä liikkuen aarrejahtiin ja viettämään aikaa skeittiparkille. Kaalisaaren ulkokuntosaliakin esitellään avajaisissa.

Kuntokierroksella ei tänä vuonna kainostella. Nostalgiaa ja hassuttelua on luvassa, kun Tyrvään Sanomat ja Sastamalan liikuntapalvelut haastavat liikkujat pukeutumaan menneiden aikojen liikuntavetimiin. Liikuntaneuvojat Jani Vostrakov, Maria Liuksiala-Tuomisto ja Matti Lepistö sekä liikuntakoordinaattorit Sirkku Pajunen ja Paula Lahdenniemi ja Tyrvään Sanomien myyntipäällikkö Anna Einola näyttävät mallia.

9.9.2020 17:54

Ei kannata hämmästellä, jos Sastamalan keskustan kaduilla ja rantateillä juoksentelee ensi viikon keskiviikkona iloisiin ja huomiota herättäviin urheiluasusteisiin pukeutunut ihmisjoukko. Se on merkki siitä, että Sastamalan Kuntokierros-liikuntatapahtuma on käynnissä – ja myös sinä voit olla mukana.

Kuntokierros juostaan, kävellään ja reippaillaan tänä vuonna keskiviikkona 16. syyskuuta kello 17.30 alkaen. Tanssintahti aloittaa tapahtuman lämmittelyllä, minkä jälkeen väki pääsee matkaan.

Jotta liikkuminen ei olisi turhan vakavamielistä, tapahtumajärjestelyissä mukana oleva Tyrvään Sanomat haastaa pukeutumaan lenkille nostalgia-asuihin; vanhoihin seuraverkkareihin, aerobic-trikoisiin, hikipantoihin ja hiihtopukuihin.

Olethan mukana? Ainakin Sastamalan liikuntapalveluiden porukka on. Liikuntakoordinaattorit Paula Lahdenniemi ja Sirkku Pajunen kertovat, miksi kannattaa lähteä kuntokierrokselle.

– Se on kivaa, sanoo Lahdenniemi.

– Ja yhdessä hauskempaa, Pajunen lisää.

Molemmat ovat kuulleet ennakkotietoja siitä, että ihmiset ovat jo etsineet nostalgia-asuja esiin keskiviikkoa varten. Kannattaakin etsiä, sillä liikuntapalveluiden ja Tyrvään Sanomien raadin valitsema paras asu palkitaan lenkin päätyttyä.

Aarrejahti, skeittiparkki ja ulkokuntosalin avajaiset

Kuntokierros on tänä vuonna myös useiden muiden toimintojen ja tapahtumapisteiden näyttämö. Kaalisaaressa juhlitaan muun muassa viime syksynä valmistuneen ulkokuntosalin avajaisia. Liikuntapalvelut on paikalla opastamassa laitteiden käyttöä.

Lapsille ja nuorillekin on toimintaa, sillä nuorisovaltuusto järjestää skeittiparkilla ohjelmaa kello 16-20.

Lisäksi lapsiperheille on luvassa jännittävää tekemistä, nimittäin aarrejahti.

– Kuntokierroksen reitille on piilotettu Tyrvään Sanomat -frisbeitä, joita matkan varrelta löytämällä ja lähtöpisteeseen palauttamalla pikkuliikkujat saavat yllätyksen, kertoo Tyrvään Sanomien myyntipäällikkö Anna Einola.

Sauna ja uinti lenkin jälkeen

Kuntokierros alkaa Sastamalan Kaalisaaresta keskiviikkona 16. syyskuuta kello 17.30. Liikkujien valittavana on kaksi reittiä; noin 5 kilometriä ja 10 kilometriä.

Kuntokierroksella voit valita, reippailetko 5 vai 10 kilometrin lenkin. Reitit kulkevat pitkin keskustan kauniita rantamaisemia.

Lenkin jälkeen Vammalan rantasaunalla on osallistujille sauna- ja uintimahdollisuus.

Kuntokierroksen järjestää Sastamalan kaupunki yhteistyössä Vammalan Retkeilijöiden, Liikuttavien ja Tyrvään Sanomien kanssa.

Vallitsevan koronaohjeistuksen mukaan tapahtumaan ei saa osallistua, jos henkilöllä on mahdollisesti koronaan viittaavia hengitystieoireita. Tapahtumassa toivotaan ihmisten pitävän huolta riittävistä turvaväleistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos