Kun sastamalalainen Lauri Koski, 97, selvisi sodasta, alkoi uskomaton seikkailu – purjehti Atlantin yli ja päätyi Venezuelassa vankilaan, diktaattorin kotiin ja Lauri Törnin seuraan

Lauri Koski purjehti pienellä purjeveneellä Venezuelaan. Siellä hän päätyi erikoisiin seikkailuihin, muun muassa työministeriön töihin sademetsään. Venezuelassa hän tapasi myös kuuluisat suomalaissotilaat Matti ”Motti-Matti” Aarnion ja Lauri Törnin.

Sastamalalainen Lauri Koski, 97, purjehti 1940-luvun lopulla Atlantin yli Etelä-Amerikkaan. Hän sanoo, ettei pelännyt lähteä piskuisella purjeveneellä ja vailla aiempaa purjehduskokemusta ylittämään valtamerta. – Ei se ole purjeveneen koosta kiinni, vaan rakenteesta. Purjeveneemme oli merikelpoinen, joten sitten mentiin. Halusin nähdä sotavuosien jälkeen vähän maailmaa.

27.4.2021 9:00

Seitsemän miestä istuu ja makoilee veneen kannella. Yksi soittaa haitaria, toinen banjoa, kolmas näppäilee kitaraa. Miesten takana aaltoilee tyyni Atlantti.

Toisessa kuvassa sää on synkistynyt ja sadeasuun pukeutunut mies yrittää pitää venettä suunnassaan. Atlantin mustat aallot vellovat hänen selkänsä takana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos