Poliisi valvoo koronarajoituksia vappuna - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Poliisi valvoo vappuna kokoontumisrajoitusten noudattamista ja alaikäisten päihteiden käyttöä Pirkanmaalla: ”Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa”

Poliisi kehottaa viettämään vappua vain oman lähipiirin kanssa. Poliisi puuttuu tarvittaessa kiellettyjen tilaisuuksien järjestämiseen.

Vuosi sitten, vappuna 2020, koronaepidemia piti ihmiset poissa kaupungilta. Torilla näkyi vappupäivänä vain harvoja ihmisiä. Myös tänä vappuna kokoontumisrajoitukset rajoittavat vapun juhlintaa, eikä vanhojen ajoneuvojen paraatia nähdä.

30.4. 18:00

Sisä-Suomen poliisi tekee vappuna näkyvää valvontaa kaikissa alueen taajamissa. Poliisi kehottaa viettämään vappua tänäkin vuonna vain lähipiirin kesken, lähikontakteja ja kokoontumisia vältellen.

Poliisi tiedottaa valvovansa vappuna yleistä järjestystä ja turvallisuutta, mutta myös kokoontumis- ja ravintolarajoitusten noudattamista.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa kuuden hengen kokoontumisrajoitus huhtikuun loppuun saakka. Toukokuun alusta kokoontumisrajoitus muuttuu kymmeneen henkilöön, ja uusi rajoitus on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Poliisi tiedottaa, että mikäli kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia havaitaan, ne pyritään ensisijaisesti päättämään neuvoin, kehotuksin ja käskyin. Tarvittaessa poliisi puuttuu myös mielenosoitusten ja muiden kokoontumislaissa säädettyjen yleisten kokousten järjestämiseen.

– Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa. Pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja riskit ovat yhä olemassa. Kokoontuminen keskustoihin tai puistoihin ei vielä ole turvallista. Kun vielä jaksamme noudattaa ohjeita ja rajoituksia, saamme ehkä kesäksi enemmän mahdollisuuksia myös liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen, sanoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen Sisä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisilta suositus vanhemmille

Poliisi valvoo vappuna lisäksi erityisesti alaikäisten päihteiden käyttöä.

Poliisi pyytää aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä sekä pyytää vanhempia muistuttamaan myös koronavirukseen liittyvistä kokoontumisrajoituksista ja alaikäisten alkoholinkäyttökiellosta.

Ylikomisario Harri Nojonen kehottaa poliisin tiedotteessa vanhempia keskustelemaan nuorten ja etenkin alaikäisten kanssa vappusuunnitelmista ja seuraamaan heidän tekemisiään.

– Vanhempien vastuu on myös omalta osaltaan muistuttaa lapsia ja nuoria koronaan liittyvistä kokoontumisrajoista, Nojonen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos