Henkilökuva: Mats Uotilasta tuli Twitter-ilmiö - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Sastamalalaisesta lukiolaisesta on tullut valtava ilmiö somessa – Osa ei meinaa uskoa, että provosoivasti tviittaava Mats Uotila on vasta 16-vuotias

Sastamalalainen Mats Uotila liittyi Twitteriin 14-vuotiaana. Nyt hänellä on lähes 11 500 seuraajaa. Hyvin argumentoidut, toisinaan kärkkäät tviitit herättävät Twitterissä ihailua, mutta myös raivoa. Uotilaa harmittaa, etteivät aikuiset pysy aina asiallisina. – Ryönää tulee vasemmistolta, mutta myös äärioikealta, Uotila kertoo.

Mats Uotila ajaa lähes päivittäin Häijäästä Tampereelle 45 minuuttia koppimönkijällään. Sisällä on kova melu, joten hän kuuntelee matkat musiikkia vastamelukuulokkeilla: klassista, Frank Sinatraa tai Whitesnakea. Toisinaan kuulokkeista soi podcast, esimerkiksi Rahapodi tai Jari Sarasvuon Ylen monologit.

13.9. 9:45

Edessä levittäytyvät Tampereen lyseon lukion ovet. Odotan Mats Uotilaa, josta on tullut viimeistään tämän vuoden aikana näkyvä Twitter-vaikuttaja. Sastamalalainen kokoomusnuori argumentoi niin kypsästi, etteivät kaikki usko hänen olevan vasta 16-vuotias.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos