Yrjö Talan näyttely Paluu juurille avattiin Sastamalaan - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Koronan vuoksi siirtynyt Paluu juurille -näyttely avattiin viimein Sastamalaan – Taiteilija Yrjö Tala ei jäänyt murehtimaan viivästystä, vaan kasvatti näyttelyään yli kymmenellä hiilityöllä

Näyttely oli tarkoitus pitää jo maaliskuussa, mutta vallitseva koronatilanne laittoi suunnitelmat jäihin. Nyt Yrjö Talan teoksia pääsee ihastelemaan Galleria Akseliin 17.10.2021 saakka.

Taiteilija Yrjö Tala kertoo, että näyttelyssä akvarellien ja hiilitöiden sijoittaminen sekaisin on tietoinen valinta. – Jos on neljä hiilityötä vierekkäin, ei sitä kauaa jaksa katsella. Jos taas on neljä samantasoista akvarellia, sekin unohdetaan. Tässä hiilityöt ja akvarellit tulevat hyvin esille, Tala kuvailee.

17.9. 6:00

Taiteilija Yrjö Talan Paluu juurille -näyttely on viimein saatu avattua Sastamalaan. Näyttely avautui keskiviikkona 15.9.

– Tietysti se on helpotus, että näyttely on viimein voinut toteutua, Tala kertoo.

Maaliskuussa Tala oli jo kerennyt ripustaa pari taulua kulttuuritalo Jaatsin seinään, kunnes tuli tieto, että kaikki on purettava. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi näyttelyä ei voitu järjestää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos