Sastamalan museossa voi sukeltaa vaikka kylpytynnyriin – Uusi näyttely esittelee ernomasia asioita ja ihmisiä paikkakunnalta - Elämänmeno - Tyrvään Sanomat

Sastamalan museossa voi sukeltaa vaikka kylpytynnyriin – Uusi näyttely esittelee ernomasia asioita ja ihmisiä paikkakunnalta

”Toivottavasti paikalliset ihmiset ymmärtävät, miten hienossa paikassa asumme”, sanoo kotiseutuyhdistyksen Maiju Vuorenoja. Hänen mielestään jokaisen sastamalalaisen pitäisi nähdä tämä näyttely.

Museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi testasi kylpytynnyrin Tornihuvilassa. ”Mukava pesä”, hän kommentoi.

1.10. 18:00

Suomen ensimmäinen, Suomen vanhin, Suomen paras, Suomen pisin, Suomen viimeinen, Suomen suurin, Suomen pienin... Nämä toistuvat usein, kun puhutaan Sastamalasta.

Tässä muutama esimerkki: Suomen ensimmäinen laskuvarjohyppääjä oli kotoisin Tyrväältä. Suomen ensimmäinen vaneritehdas toimi Karkun Kiuralassa. Suomen suurin EPS-muovieristeiden valmistaja on Sastamalasta. Suomen suurimmat paanutalkoot on pidetty Sastamalassa. Suomen vanhin edelleen ilmestyvä paikallislehti on Tyrvään Sanomat. Suomen viimeinen omalle paikalleen muurattu tiilipiippu valmistui Vammalan sairaalalle. Suomen ensimmäinen naisbussikuski oli Suodenniemeltä. Suomen ensimmäinen peruskouluksi suunniteltu koulu on Sylvään koulu Sastamalassa. Suomen ensimmäinen suomen kielellä kirjoittanut naiskirjailija oli Kiikasta. Suomen vanhin säilynyt kirkon tilikirja on peräisin Tyrvään Pyhän Olavin kirkosta. Listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset