Huipputaidetta esillä Sastamalan kesässä – ”Mitä karmeampi maailman tilanne on, sitä tärkeämpää on osata ottaa ilo irti”, palkittu taiteilija sanoo

Tyrvään Pappilan Kivinavetassa ihaillaan huippuluokan taidetta jälleen tulevana kesänä, kun esillä on taiteilija-professori Riitta Nelimarkan omaleimaisia taideteoksia.

Taiteilija-professori Riitta Nelimarkan taidenäyttely on kesällä Tyrvään Pappilan Kivinavetassa.

9.4. 10:00

Tunnettujen taiteilijoiden näyttelyt jatkuvat Tyrvään Pappilan Kivinavetassa jälleen tulevana kesänä.

Art Pappilan kesän taidenäyttelyn taiteilija on palkittu Riitta Nelimarkka.

Näyttelyssä nähdään Nelimarkan värikkäitä ja hersyviä töitä 1990-luvun alkupuolelta viime vuosiin saakka.

Nelimarkan Hassuna-näyttely esittelee taiteilijan töitä laajasti. Mukana on niin villareliefejä, lasiteoksia, maalauksia kuin animaatioitakin. Esille tulevien töiden materiaaleista epätavanomaisin on villalanka, josta on toteutettu Nelimarkalle tyypilliset suuret villareliefit.

Osa Sastamalan näyttelyn teoksista on ollut äskettäin esillä Milanossa, Lontoossa ja Firenzessä.

Riitta Nelimarkan villareliefi Syvällisiä keskusteluja marginaalisista aiheista on vuodelta 2021.

Näyttelyn nimi Hassuna viittaa saman nimiseen muinaiseen kaupunkiin Mesopotamiassa noin 6000 ennen ajanlaskun alkua. Nimi kuvastaa myös näyttelyn henkeä ja on taiteilijan sanoin ”kehotus suhtautua elämään hassun hilpeästi.”

”Mitä karmeampi elämän ja maailman tilanne yleisesti ottaen on, sitä tärkeämpää on osata ottaa ilo irti. Muuten me joudumme henkiseen perikatoon”, Nelimarkka kiteyttää.

Sen Nurse lääkitsee on Riitta Nelimarkan teos sarjasta Babylonia vuodelta 1990.

Monipuolinen taiteilija

Riitta Nelimarkalle on myönnetty lukuisia palkintoja ja tunnustuksia Suomessa ja ulkomailla. Hänen pitkälle taiteilijauralleen mahtuu merkittäviä näyttelyitä useissa eri maissa. Nelimarkka on myös julkaissut parikymmentä taide-, lasten- ja runokirjaa.

Riitta Nelimarkka valmistui kuvaamataidon opettajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1972 ja taiteen maisteriksi 1998. Hän väitteli taiteen tohtoriksi 2001. Professorin arvonimi hänelle myönnettiin 2008.

Riitta Nelimarkan Hassuna-näyttely on avoinna 11.6.–21.8. Tyrvään Pappilan Kivinavetassa.

Riitta Nelimarkan teos Suomalaista erotiikkaa ilmastonmuutoksen kynnyksellä 2010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos