Hiukkasaaren ja Liekosaaren historiaa Kaukolan kylätalolla – Retkeilykuvia ja muuta aineistoa voi tuoda nähtäville

Kaukolan Hiukkasaaressa toteutettiin arkeologisia tutkimuksia kesäisin 1979─1981.

18.4.2022 16:00

Pirkanmaan maakuntamuseon tutkija ja arkeologi Vadim Adel kertoo Sastamalan historian varhaisimmista vaiheista Kaukolan kylätalon perinnepäivässä lauantaina 23. huhtikuuta.

Paikkakunnan ensimmäinen pysyvä asutus alkoi muotoutua merkittävien vesireittien rannoille tuhansia vuosia sitten.

Mitä tiedämme esihistoriallisesta ajasta Kaukolassa? Adel kertoo Hiukkasaaren ja Liekosaaren esihistoriasta ja saarilta tehdyistä löydöistä sivuten myös Kaukolan muita merkittäviä muinaisjäännöskohteita.

Muistot saarista talteen

Sastamalan seudun museo kerää muistoja ja materiaalia liittyen Liekoveden saarien, Hiukkasaaren ja Liekosaaren, historiaan. Retkeilykuvia tai muuta aineistoa voi tuoda nähtäville kylätalolle. Julkaisukelpoinen aineisto kootaan yleisön nähtäville verkkoarkisto Topoteekkiin (sastamala.topoteekki.fi).

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Sastamalan seudun museo ja Kaukolan kyläseura. Tapahtuma on osa museon ja kyläseuran kyläkumppanihanketta, jossa tarkastellaan Kaukolan kylän esihistoriallista maisemaa.

Aiemmin tapahtumaan suunniteltu retki Liekoveden saariin perutaan turvallisuussyistä. Kevään runsaat sulamisvedet aiheuttavat Kokemäenjoessa voimakkaan virtauksen, jonka takia turvallinen kulku saariin vaikeutuu.

Perinnepäivä Kaukolan kylätalolla la 23.4. Arkeologin puheenvuoro alkaa kello 14 ja ohjelma jatkuu museon osuudella kello 16. Välissä on kahvitarjoilu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos