Kuntokierros on nyt myös kulttuurikierros – Haasta työporukkasi tai kaverisi lenkille tai vaikka kiipeämään kirkon kellotapuliin

Omaa hyvinvointia voi lisätä liikunnan lisäksi myös kulttuurielämyksillä, muistuttaa Tiina Haronoja.

Salla Moisio ja Tiina Haronoja toivottavat kaikki tervetulleeksi Kunto- ja kulttuurikierrokselle. Tapahtuman tavoitteena on tukea kuntalaisten hyvinvointia yhdessä. Tapahtumaan voi haastaa mukaan vaikka naapurin tai työporukan.

1.5. 18:00

Perinteinen Kuntokierros järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 11. toukokuuta. Tapahtuma on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kunto- ja kulttuurikierros, kun Vammalan keskustan kulttuurikohteet ovat myös mukana illan ohjelmassa.

Sastamalan kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö Tiina Haronojan mukaan tapahtuman suunnittelu lähti tänä vuonna vahvasti siitä, että haluttiin järjestää tapahtuma, joka tukee laajasti kuntalaisten hyvinvointia.

”Kulttuuri haluttiin mukaan, koska kaikille liikunta ei ole se ykkösjuttu”, Haronoja kuvailee.

Tavoitteena on järjestää tapahtuma, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Tapahtumassa voi osallistua nimensä mukaisesti kunto- tai kulttuurikierrokselle, ja nopeimmat ehtivät mukaan molempiin. Kulttuurikohteet ovat auki kello 16-20, ja liikuntatapahtuma alkaa kello 17 porrasjumpalla Hopun kuntoportaissa. Kello 18 alkaville lenkeille suuntaava ehtii käydä kulttuurikohteissa myös joko ennen tai jälkeen lenkin.

Kulttuurikohteista mukana on Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Sastamalan seudun museo, Jaatsi, Nuorisotalo Pilvi, Sastamalan pääkirjasto, Sastamala opisto, Tyrvään kirkko ja Vammalan teatteri. Kulttuurikohteissa on kyseisenä aikana jotain normaalista poikkeavaa ohjelmaa. Esimerkiksi Tyrvään kirkossa pääsee vierailemaan kellotapulissa ja Pukstaavin pihapiirissä voi kuulla Sastamalan seudun oppaiden tarinoita paikallishistoriasta.

Lisäksi Sastamalan seudun oppaat ja liikuntapalvelut järjestävät opastettuja kulttuurikävelyitä Vammalan keskustassa. Kulttuurikävelyistä voi valita kaikkiaan kolme reittivaihtoehtoa: Vammalan eri kulttuurikohteita kiertävän reitin, Marttilankadun kävelykierroksen tai Vammalan patsaat -kävelykierroksen.

Kuntokierrokselle pääsee myös pyörällä

Kuntokierrokseen voi osallistua joko viiden tai kymmenen kilometrin merkatuilla reiteillä juosten tai kävellen, kertoo kuntokierroksen suunnittelussa on ollut mukana, liikuntaneuvojaksi opiskeleva Salla Moisio. Moision mukaan tämän vuoden uutena vaihtoehtona on 10 kilometrin lenkki pyöräillen.

Kuntokierroksen lähtö tapahtuu yhteisesti, mutta lenkin saa mennä omassa tahdissaan. Kuntokierroksella ei ole ajanottoa.

Reitit kulkevat keskustassa pääasiassa kevyen liikenteen väyliä helpossa maastossa ja vesistöjen äärellä. Reitin varrella on mehutarjoilua, ja paikalliset urheiluseurojen ja 3. sektorin edustajat huolehtivat reitin liikenteenohjauksesta.

Tapahtumaan odotetaan jopa 200-300 osallistujaa.

Korona-aikana on puhuttu paljon yksinäisyydestä.

”Korona-aikana monet ovat olleet paljon yksin ja omissa oloissaan, nyt on hyvä hetki pyytää naapuria tai omaa harrastusporukkaa yhteen vaikka kävelylle”, Haronoja ehdottaa.

”Ihmisille on tärkeää päästä liikkumaan ja näkemään toisiaan”, Moisio kuvailee.

Kunto- ja kulttuurikierros voi olla myös esimerkiksi osa työpaikan Tyhy-toimintaa. Haronoja vinkkaa esimerkiksi työyhteisöjä haastamaan toisiaan mukaan tapahtumaan.

Kunto- ja kulttuurikierrokselle ei ole pääsymaksua tai ennakkoilmoittautumista.

Kunto- ja kulttuurikierros 11.5.2022. Kulttuurikohteet avoinna kello 16-20. Kuntokierros alkaa porrastreenillä klo 17. Klo 17.30 avaussanat, jonka jälkeen yhtenen alkulämmittely. Lenkille lähdetään kello 18 alkaen.

Kunto- ja kulttuurikierroksen ohjelmaan voit tutustua osoitteessa: https://www.visitsastamala.fi/tapahtumat/kunto-ja-kulttuurikierros/

Juttuun korjattu Salla Moision etunimi 2.5. klo 12.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos