Täyttyykö taivas leijoista Sastamalan Ystävyydenpuiston yllä? Kaupunki haastaa rakentamaan oman leijan ja lennättämään toivon viestejä taivaalle

Katso ohjeet, miten voit rakentaa oman leijan vaikka muovikassista ja grillitikuista.

Sastamalan kaupunki järjestää leijanlennätystempauksen 24. toukokuuta.

7.5. 14:00

Leijat viestittävät toivoa Sastamalan taivaalla toukokuun lopussa. Sastamalan kaupunki järjestää 24. toukokuuta Ystävyydenpuistossa Sastamalankadun varressa kaksi leijanlennätystapahtumaa, joiden tavoite on luoda maailmaan toivoa yhdessä tekemällä.

Haaste kulkee nimellä Toivon leijat. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tavoite on auttaa ihmisiä käsittelemään hankalia ja pelottavia asioita konkreettisen tekemisen kautta – leijoja tekemällä ja lennättämällä.

Ohjeet

Osallistu näin

Rakenna rekileija. Ohjeet löytyvät osoitteesta: https://kitesforhope.wordpress.com/

Kirjoita leijaan oma viestisi. Se voi olla esimerkiksi toive, rukous tai iskulause.

Osallistu Toivon leijat -leijanlennätyshetkeen Sastamalan Ystävyydenpuistossa 24.5. kello 10 tai 18. Voit myös järjestää oman leijanlennätyshetken.

Kuvaa leijoja sekä niiden viestejä ja jaa kuvia hashtageillä #ToivonLeijat ja #KitesForHope. Tägää Toivon leijat -Facebook-sivu julkaisuun.

Ajatus Sastamalan leijanlennätystapahtumasta sai alkunsa jo vuosia sitten, kun kaupunginkirjaston erikoiskirjastonhoitaja Petra Mäkelä kuuli ensimmäistä kertaa Jukka Salmisen ja Pirkko Arolan laulun Tuulien teitä.

”Näin heti mielessäni, miten kokonainen joukko ihmisiä lennättää leijoja meren rannalla. Ja leijojen pyrstöt ovat rukouksia, pyyntöjä ja toiveita, että maailmaan saataisiin rauha ja että voisimme jokainen olla rakkaidemme kanssa turvassa”, Mäkelä kertoo tiedotteessa.

Koronapandemia ja Ukrainan sota vahvistivat ajatusta entisestään.

”Nyt kun Ukrainan kriisi horjuttaa turvallisuuden kokemustamme entisestään, tuntuu että Toivon leijojen on noustava taivaalle.”

Petra Mäkelän mukaan toivon luominen ja ylläpitäminen on tarpeen erityisesti nyt, ja etenkin lasten ja nuorten kanssa työskenneltäessä.

”Kaipaamme näitä työkaluja erityisesti, jotta jaksamme valaa uskoa rauhan mahdollisuuteen, mutta toivon työkaluille on käyttöä muissakin yhteyksissä”, Mäkelä toteaa.

Sastamalassa leijoja lennätetään 24.5. kahdesti; kello 10 ja kello 18. Paikkana on Ystävyydenpuisto Sastamalankadun varressa.

Lisätietoa Toivon leijoista löytyy osoitteesta https://kitesforhope.wordpress.com/ ja tapahtuman Facebook-sivulta https://www.facebook.com/ToivonLeijat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos