Sastamalan Ritajärven luonnonsuojelualueen syntytarinan kertova kirja ehdolla Vuoden kotiseututeokseksi

Voittaja valitaan lokakuun alussa Turun kirjamessuilla.

Ritajärven luonnonsuojelualueesta on tullut muutamassa vuodessa suosittu retkikohde.

8.5. 17:45

Vuoden kotiseututeokseksi on ehdolla kirja Sastamalasta. Suomen Kotiseutuliiton järjestämässä kilpailussa on mukana kaikkiaan 40 teosta eri puolilta Suomea ja yksi näistä on Ritajärven luonnonsuojelualueesta kertova kirja.

Kirjan on kirjoittanut Katariina Pylsy ja se on julkaistu viime vuonna.

Kirja kertoo Ritajärven luonnonsuojelualueen synnystä, kertaa alueen hakuprosessin ja kunnostustyöt sekä esittelee alueen metsätyypit ja tyypilliset kasvit kuvineen. Kirjassa on kuvia myös kaikista Ritajärvellä vuodesta 2017 alkaen järjestetyistä tapahtumista.

Pylsy lähti kirjoittamaan kirjaa aviomiehensä Eeron kannustuksesta. Hän kertoo, että kirjoitti kirjaa vapaa-ajallaan muiden nukkuessa, lähinnä myöhään illalla ja yöllä. Aluksi kirjasta piti tulla 50-100-sivuinen. Lopulta sivuja tuli 342. Kirja on Pylsyn omakustanne.

Vuoden kotiseututeos -kilpailuun ehdotettujen teosten joukosta valitaan ensin finalistit alkusyksyllä. Valintaraadin puheenjohtajana toimii historioitsija ja kotiseutukirjojen asiantuntija Jukka Hako Vantaalta ja jäseninä ovat Kansallisarkisto Oulun johtaja Vuokko Joki Oulusta ja Kotiseutuliiton varapuheenjohtaja KM Anna-Maija Korhonen Tervosta.

Vuoden kotiseututeos -kilpailun voittajan valitsee finalistien joukosta Kansallisarkiston pääjohtajana pitkän uran tehnyt Jussi Nuorteva. Voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla lokakuun alussa.

Suomen Kotiseutuliitto kannustaa Vuoden kotiseututeoksen palkitsemisella kotiseutukirjojen tekijöitä ja lisää kotiseutukirjallisuuden arvostusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos