Lähes 100 lasta ja nuorta osallistuu Nuorten Kotkien valtakunnalliseen päätapahtumaan Sastamalan Ritajärvellä viikonloppuna

Luontoseikkailu on Ritajärven luonnonsuojelualueella lauantaina 21. toukokuuta.

Sastamalassa järjestettiin Nuorten Kotkien valtakunnallinen tapahtuma myös syyskuussa 2015. Silloin tapahtumaan osallistui noin 190 vierasta.

18.5. 13:55

Noin sata lasta, nuorta ja heidän ohjaajansa kokoontuvat viikonloppuna Sastamalan Ritajärvelle. Kyseessä on varhaisnuorisojärjestö Nuorten Kotkien Keskusliiton ja Pirkanmaan Nuorten Kotkien lastentapahtuma Luontoseikkailu-KKT.

Osallistujat kiertävät joukkueina Ritajärvellä olevia rastipisteitä, joissa pitää tunnistaa muun muassa karttamerkkejä ja osata ensiapua. Sunnuntaina tapahtuma jatkuu Sorjan kesäsiirtolassa, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan Pirkanmaan Nuorten Kotkien perinteisiin tapahtumiin ja niiden aktiviteetteihin.

Nuorten Kotkien Keskusliiton alue- ja viestintäkoordinaattori sastamalalainen Leevi Karisalmi kertoo tiedotteessa, että viikonlopun luontoseikkailu on Nuorten Kotkien ympäristötoiminnan tärkein yksittäinen tapahtuma. Sen tarkoituksena on tarjota osallistujilleen elämyksiä, opettaa liikkumista ja luonnossa selviämistä sekä erätaitoja ja tutustua merkittäviin luontokohteisiin.

Tapahtumaan odotetaan 80 osallistujaa, joista valtaosa on lapsia ja nuoria. Lisäksi tapahtumaa järjestämässä on parisenkymmentä talkoolaista.

Nuoret Kotkat on valtakunnallinen, sosiaalidemokraattisen arvopohjan omaava lapsijärjestö, joka tarjoaa lapsille ja nuorille toimintaa yhdenvertaisessa, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Luontoseikkailu-KKT jatkaa järjestön aikaisempaa Kotkakuntotapahtumien (KKT) perinnettä, mutta kilpailullisuuden sijaan toiminnassa korostetaan yhteisöllisyyttä ja onnistumisen iloa. Esimerkiksi rastitehtävät on suunniteltu niin, että jokainen pystyy niistä suoriutumaan soveltuvasti omasta lähtötasostaan riippumatta.

Luontoseikkailu-KKT Sastamalassa 21.-22.5.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos