Sastamalassa laitettiin pelit soimaan, kun vieraita saapui ympäri Eurooppaa – Näin he kuvailivat kaupunkia

Sastamalan Opisto järjesti koulutuspäivät kansainvälisille opettajavieraille.

Musiikkityöpajassa tutustuttiin soittimiin ja musiikin tekemiseen. Sastamalan Opiston pianonsoitonopettaja Tuomas Honkkila näytti kitaransoiton alkeita.

26.5. 6:00

Sastamalan Opisto sai kansainvälisiä opettajavieraita ympäri Eurooppaa: Espanjasta, Italiasta, Irlannista ja Ranskasta. Kyse oli kansainvälisestä Erasmus+ -ohjelman rahoittamasta hankkeesta, jonka pääpaino on oppimistaitojen kehittämisessä.

Ulkomaiset vieraat olivat eri alojen opettajia. Sastamalan Opiston koulutuspäiville osallistuneita henkilöitä kiinnosti joko oman työn, tutkimuksen tai koulutuksen järjestämisen kannalta matalasti koulutettujen aikuisten oppimistaitojen kehittäminen.

Sastamalassa vieraille esiteltiin muun muassa kirjamuseo Pukstaavi ja juhlapaikka Rudolfin Keidas, missä savusauna ja suomalainen tarjoilu loimulohineen ja lättyineen teki vieraisiin vaikutuksen. Sastamala näyttäytyi eurooppalaisten silmissä rauhallisena, mutta aktiivisena ja häikäisevän kauniina kaupunkina.

Sastamalan koulutustapaamisessa keskityttiin oppimistaitojen kehittämiseen. Kansainväliset hankekumppanit etsivät keinoja siihen, miten oppimaan oppimisen taitoja voidaan kehittää läpi elämän.

Tapaaminen piti sisällään työpajoja, puheenvuoroja sekä Sastamalan kulttuuriin tutustumista. Sastamalan musiikkiopiston työpajassa kuultiin eläkeläisten musiikkiharrastuksesta ja vieraat pääsivät itsekin kokeilemaan musiikin tekemistä ilman soittotaitoa.

Musiikkityöpajan vetäjä, pianonsoitonopettaja Tuomas Honkkila korosti musiikkiharrastuksen sopivuutta ja hyvinvointivaikutuksia kaikille. ”Musiikin oppimisen voi aloittaa missä iässä tahansa, eikä tavoitteena tarvitse olla ammattilaisuus”, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos