”Kaikkien pitäisi lukea pienenä Aku Ankkaa” – Ylioppilaskokeita yli 30 vuotta tarkistanut opettaja huolestui nuorten lukutaidosta ja kertoo nyt vinkin, miten sitä voi kehittää

Ylioppilastutkintolautakunnan sensori ja Vammalan lukion äidinkielen opettaja Merja Lumijärvi näkee työssään nuorten luku- ja kirjoitustaidon ääripäät. Hän kertoo, miksi lukutaito on yhä tärkeämpää juuri nyt.

Vammalan lukion äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Merja Lumijärvi on pitänyt kirjallisuudesta lapsesta asti, mutta alan opettajaa hänestä ei pitänyt tulla.

29.5. 14:45

Merja Lumijärvi, 64, on nähnyt äidinkielen ylioppilaskokeissa lähes kaiken. Joka vuosi hän ällistyy ja jopa liikuttuu siitä, kuinka loistavia parhaat ylioppilastekstit ovat, mutta on myös toinen ääripää. Siitä hän on huolissaan.

Vammalan lukiossa työuransa tehnyt Lumijärvi jää eläkkeelle tämän kevään jälkeen. Hän on työskennellyt 35 vuotta äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina ja toiminut lisäksi vuodesta 2010 ylioppilastutkintolautakunnan sensorina. Hänen tarkkojen silmiensä läpi on kulkenut vuosittain noin 800 ylioppilaskoetekstiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos