Kuka valitaan Kiikan Rukinpolkijaksi? Se selviää maalaismarkkinoilla

Kiikassa herätellään henkiin vanha Rukkiviikko. Ohjelmaa on koko viikoksi.

Rukkiviikolla valitaan Kiikan Rukinpolkija.

1.6. 10:58

Sastamalan Kiikassa on herätetty henkiin 1990-luvulla järjestetty Rukkiviikko uudella innolla.

Rukkiviikolla tapahtumia riittää jokaiselle päivälle. Teemaviikkoa koordinoi Kiikan Nuorisoseura, mutta tapahtumia järjestävät myös yksityiset, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat. Pirkanmaan kulttuurirahasto tukee Rukkiviikon järjestelyitä.

Ohjelmassa on erilaisia näyttelyitä, muun muassa rukkinäyttely rukinkerääjä Sauli Rajalan kokoelmasta, mattonäyttelystä löytyy kiikkalaista sevotettua räsymattoa, Äetsän koulun oppilaiden töitä sekä merkattuja, neulottuja ja virkattuja liinoja.

Viikon aikana pääsee opettelemaan kehräämistä sekä TTK:sta tutun Anniina Koivuniemen opastuksella showtanssia ja latinoshowtanssia.

Kiikan Torvisoittokunta järjestää lauluillan ja lapsiperheille esiintyvät Mimi ja Kuku sekä Sarkia-näyttämöllä Duo Kovaralli.

Ohjelmassa on myös kajakkimelontaa, alle 18-vuotiaille tarkoitettu mato-onkikilpailu ja perinteiset lasten yleisurheilukilpailut. Vanhalle paloasemallekin pääsee tutustumaan.

Maalaismarkkinat ovat vuorossa perjantaina 10. kesäkuuta. Markkinoilla julkistetaan vuoden 2022 Kiikan Rukinpolkija. Kiikan metsästysseura tarjoaa markkinoilla hirvenlihasoppaa 300 kiiruisimmalle.

Avoimet kylät -päivässä löytyy avoimia ovia monesta paikasta, kuten Sarkia-museolta ja Kiikan kirjastosta. Kesäteatterin avoimia harjoituksia pääsee katsomaan.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, jos ei muuta ole ilmoitettu.

Ostoksia varten kannattaa varata käteistä, koska Kiikassa ei ole pankkiautomaattia.

Tarkat ohjelmatiedot löytyvät: www.kiikka.info/tapahtumat ja Kiikan nuorisoseuran Facebookista.

Rukkiviikko Kiikassa 6.–12.6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos