Kuka heistä viidestä on Sastamalan uusi Avainhenkilö? Äänestys on käynnissä

Avainhenkilön valinta on nyt käynnissä 31. kertaa. Yleisöehdotusten perusteella kunnianosoituksen saajaksi ovat ehdolla Peter Dörig, Mikko Esko, Henri Haapamäki, Kalle Hanhijärvi ja Pirjo Raunio. Kuka heistä saa Avainhenkilön tunnustuksen? Yleisö päättää.

Sastamalan Avainhenkilö vuonna 2022 on joku heistä.

29.6. 6:00

Sastamalan Avainhenkilön valinta on nyt viiden kauppa. Yleisöehdotusten perusteella tunnustuksen saajaksi on tarjolla tänä vuonna edustava joukko sastamalalaisia, jotka kukin ovat tehneet omalla merkittävällä tavallaan kotikuntaansa tunnetuksi ja joista kuka tahansa ansaitsisi vuoden Avainhenkilön palkinnon.

Avainhenkilö valitaan viiden eniten yleisöehdotuksia saaneen ja suostumuksensa antaneen henkilön joukosta. Finalistiehdokkaat ovat sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä Peter Dörig, Mikko Esko, Henri Haapamäki, Kalle Hanhijärvi ja Pirjo Raunio.

Peter Dörig

Sveitsistä Sastamalaan muuttanut sekä paikkakunnalle asettunut Herkkujuustolan perustaja Peter Dörig on saanut herkullisilla juustoillaan tunnustusta niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Hän on tuonut tänä vuonna kotikaupunkiaan esille myös kansainvälisissä tv-ohjelmissakin. Viimeksi sveitsiläinen tv-ryhmä vieraili Dörigin mukana Sastamalan luontokohteissa toukokuun lopussa.

Mikko Esko

Mikko Esko on suomalaisen ja sastamalalaisen lentopallon ikoni, joka on tehnyt vuosikymmenten uran lajin kansainvälisellä huipulla. Kansainvälisen ammattilaisuran jälkeen hän muutti perheineen kotikaupunkiinsa Sastamalaan, jossa on johdattanut VaLePan lentopallon Suomen mestaruuksiin vuosi toisensa jälkeen kapteenin ja passarin vastuuroolissa.

Henri Haapamäki

Kolmas yleisön äänestämä ehdokas on stormilainen ralliautoilija Henri Haapamäki, joka tuo Sastamalaa aktiivisesti esiin sosiaalisessa mediassa. Viime ja tänä vuonna hän on ilahduttanut Ylen urheilulähetysten rallikommentaattorina Tyrvään murteella valtakunnallistakin yleisöä.

Kalle Hanhijärvi

Valtakunnallista näkyvyyttä Sastamalalle on tuonut myös lantulalainen Kalle Hanhijärvi. Hän osallistui viime vuonna MTV3:n Maajussille morsian -ohjelmaan ja rakastui ohjelman kuvauksissa oululaiseen Niina Wunschiin. Nyt pari asuu Sastamalassa, jossa hoitaa maatilaa ja juhlapaikkaa. Pari ilmoitti juhannuksena kihlauksestaan sosiaalisessa mediassa. Kalle Hanhijärvi saa yleisöltä kehuja sympaattisuudestaan.

Pirjo Raunio

Viides Avainhenkilö-ehdokas on kiikkalainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja monipuolinen vapaaehtoistoimija Pirjo Raunio. Hänet tunnetaan muun muassa Ukrainan sodan alettua käynnistämästään Sydämellä Sastamalasta -hyväntekeväisyystoiminnasta, joka pyrkii auttamaan sodasta kärsiviä ukrainalaisia monin tavoin. Raunio järjestää lisäksi miehensä kanssa lasten suosimaa Timon kerhoa Sastamalan Kiikassa. Raunio valittiin kesäkuun alussa Kiikan rukkiviikon yleisöäänestyksessä Vuoden rukinpolkijaksi.

Äänestä tästä!

Kuka heistä viidestä on tuleva Sastamalan Avainhenkilö? Se ratkaistaan nyt yleisöäänestyksessä. Äänestys alkaa keskiviikkona 29. kesäkuuta ja jatkuu 10. heinäkuuta asti.

Äänestää voi alla olevalla sähköisellä lomakkeella tai lähettämällä perinteistä postia osoitteeseen Marttilankatu 2, 38200 Sastamala. Postin kautta lähetettyjen ehdotusten pitää olla perillä viimeistään 10. heinäkuuta. Voit kertoa äänestäessäsi lyhyen perustelun siitä, miksi kyseinen henkilö pitäisi valita.

Julkistus 16. heinäkuuta

Finalisteista eniten ääniä saanut kukitetaan vuoden 2022 Avainhenkilöksi Sastamalan kaupungin kansanvallan päivän juhlassa lauantaina 16. heinäkuuta Vammalan torilla.

Lue lisää: Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen Kansanvallanpäivän juhlapuhujaksi

Avainhenkilö saa valinnastaan kunniakirjan ja kiertopalkinnon, kaupungin symbolisen avaimen.

Avainhenkilöä äänestäneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.

31. Avainhenkilö

Avainhenkilön tunnustus on jaettu Sastamalassa ja sitä ennen Vammalassa vuodesta 1992. Nyt jaettava kunnianosoitus on vuorossaan 31:s. Ehdotuksia Sastamalan uudeksi Avainhenkilöksi tuli 114. Osa ehdotetuista on valittu Avainhenkilöksi jo kertaalleen eikä heitä voida sääntöjen mukaan valita uudelleen. Avainhenkilöksi ei voida valita myöskään henkilöä, joka ei ole kotoisin tai joka ei asu nykyisen Sastamalan alueella. Viime vuonna Avainhenkilöksi julkistettiin keikyäläinen kyläaktiivi Markku Torpo.

Äänestyksen järjestävät Tyrvään Sanomat ja Kulttuuria Kaikille ry.

Mitä?

Sastamalan Avainhenkilö

Näin valinta tapahtuu

Sastamalan Avainhenkilö valitaan kaksivaiheisella yleisöäänestyksellä.

Ensimmäisessä vaiheessa yleisö ehdotti omaa suosikkiaan vapaasti 26. kesäkuuta asti.

Toisen vaiheen äänestykseen eteni 5 eniten ehdotuksia saanutta ja suostumuksensa antanutta Avainhenkilöehdokasta. Heidän kesken suoritetaan toinen äänestyskierros 29. kesäkuuta - 10. heinäkuuta.

Avainhenkilöä voi äänestää Tyrvään Sanomien verkkosivuilla www.tyrvaansanomat.fi tai lähettämällä perinteistä postia osoitteeseen Marttilankatu 2, 38200 Sastamala.

Finalisteista eniten ääniä saanut kukitetaan vuoden 2022 Avainhenkilöksi Sastamalan Kansanvallan päivän juhlassa Vammalan torilla lauantaina 16. heinäkuuta.

Avainhenkilöksi aiemmin valitut

1992 Antti Prusi, 1993 Hannu Nikkilä, 1994 Mauri Kunnas, 1995 Paavo Salli, 1996 Sauli Vainiomäki, 1997 Ilpo Tiitinen, 1998 Petri Koivu, 1999 Ariel Mäki-Soini, 2000 Osmo Ojansivu, 2001 Armi Hohko, 2002 Matti Valtteri Lehtinen, 2003 Arto Satonen, 2004 Mirja Tenkanen, 2005 Jari Andersson, 2006 Marja-Liisa Honko, 2007 Ismo Mäkinen, 2008 Pirkko Lahtinen, 2009 Maiju Vuorenoja, 2010 Miikka Mäkelä, 2011 Pertti Hakanen, 2012 Olli Kunnari, 2013 Leena Virri-Hanhijärvi, 2014 Kari Kivistö, 2015 Ilmari Nurminen, 2016 Jarmo Nieminen, 2017 Pertti Valkama, 2018 Reino Rinne, 2019 Kirsi-Marja Nieminen, 2020 Mira Ekholm-Martikainen ja 2021 Markku Torpo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos