Kutalasta Karkkuun, Tyrvään kirkolle sekä edelleen Kiikkaan ja Keikyään. Tätä reittiä pitkin kulkee pian erikoinen viesti Sastamalassa.
Viesti matkaa kesän aikana Savonlinnasta Ahvenanmaalle ja viipyy Sastamalassa useita päiviä, 21.–27. heinäkuuta.
Kyse on viestipyhiinvaelluksesta, joka kulkee Pyhälle Olaville omistettujen kohteiden kautta. Sastamalassa viesti mukailee perinteistä kirkkovaellusreittiä.
Matkan varrelle osuvat muun muassa Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, Kutalan Kasino, Karkun Wanha-Harsu, Heinoon yhteistalo, Vammaskosken silta, Hartolankoski, Sarkia-museo, Hossan talo ja Kokemäenjoen luonnontilainen Kilpikoski.
Matkaa tehdään teillä, kylänraiteilla ja poluilla. Sastamalan reitin kokonaispituus on noin 50 kilometriä. Etappien pituudet vaihtelevat 4–12 kilometrin välillä.
”Sastamalassa kuljetaan kauniissa kulttuurimaisemassa melkein koko matkan. Monesta paikasta ei vastaavaa löydy”, sanoo Sastamalan seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Salme Kuukka.
Hän toivoo, että vaellukselle löytyy lähtijöitä myös Sastamalasta. ”Mukana voi olla pienen matkaa tai koko päivän, oman kunnon mukaan.”
Mukaan voi ilmoittautua tästä linkistä.
Viestikapulana vesipullo
Vaellus alkoi toukokuussa Savonlinnasta. Se kiertelee Pyhän Olavin mannerreittejä pitkin kaikkiaan yli tuhat kilometriä, kunnes saapuu määränpäähän Turkuun elokuussa. Turusta viesti jatkaa Pyhän Olavin merireittiä pitkin Ahvenanmaalle.
Vaellus yhdistää kuusi hiippakuntaa, noin 40 seurakuntaa ja lukemattoman määrän erilaisia yhteistyökumppaneita.
Jokainen reitin seurakunta yhteistyökumppaneineen järjestää vaelluksen kulun omalla tavallaan. Vaellusta kuljetaan esimerkiksi kävellen, pyöräillen ja veneellä.
Tapahtuman tavoitteena on testata Pyhän Olavin mannerreittiä, tuoda erilaisia yhteistyökumppaneita ja vaeltajia yhteen sekä viestiä kohtuudesta, kestävyydestä ja toivosta pandemian jälkeisenä aikana yhdessä vaeltaen.
Vaelluksen teemana on vesi ja viestikapulana on vesipullo.
Sastamalasta viesti luovutetaan eteenpäin Turun arkkihiippakuntaan. Vaihto tapahtuu Huittisten Ripovuorella.
Viestipyhiinvaellus Sastamalassa
Reitti 21.7. Tottijärvi–Kutala
22.7. Kutala–Karkku
23.7. Karkku–Tyrvään kirkko
25.7. Tyrvään kirkko–Kiikan kirkko
26.7. Kiikan kirkko–Keikyän kirkko
27.7. Keikyän kirkko–Huittinen