Nyt selvisi haastava kuva-arvoitus – 1980-luvun kuva on peräisin Roismalan aukealta

Vanhassa kuvassa sijainneen suulin sijainti oli monille vaikea kysymys.

Tämä suuli sijaitsi nykyisen valtatie 12:n vieressä. Vuosina 1957-1960 rakennettu Tampere-Turku -tie linjattiin siten, että laajan peltoaukean rakennuksia ei tarvinnut purkaa.

18.7. 8:45

Missä sijaitsi kuvan suuli? Tyrvään Sanomissa (13.7.) julkaistu kysymys oli haastava, sillä vain muutama sijoitti nyt jo puretun suulin silloisille sijoilleen.

Vanhan kuvan toimitukseen lähettänyt Jari Nurmi paljastaa, että kysymyksessä on Nisun talon pellolla sijainnut suuli.

Nykyisin paikalla on Sastamalan Citymarket.

Kuvan kaltaisena suuli oli paikoillaan vielä vuonna 1983. Suuli sijaitsi muutaman kymmenen metriä 1950-luvun lopulla rakennetun Tampere-Turku-pikatien reunasta. Jonkin verran kuvan ottamisen jälkeen suuli purettiin ja pellolle rakennettiin liikerakennuksia, jotka palvelivat aina siihen asti, kunnes alueelle rakennettiin nykyinen Citymarket.

Jari Nurmi kertoo, että lähialueen historiallinen nimitys oli Pahamäki. Leiniälän kylässä sijainneen Nisun talon torppien maat ulottuivat kyseiselle alueelle ja toisaalla Tapiolan kylän taakse. Nurmi perustaa tietonsa vuonna 1911 syntyneen isänsä muistoihin, joiden mukaan suuli oli ennen vanhaan tarksvärkkiväen ruokasalina ja palveli muutoinkin monena. Nurmen isä oli ollut poikana itsekin taksvärkissä.

Jari Nurmen mukaan suuli on rakennettu viimeistään 1900-luvun alussa, mahdollisesti jo aiemmin.

Vanha kuva on julkaistu Tyrvään Sanomissa ensimmäisen kerran 20.8.1983 Eino Nurmen kirjoituksen yhteydessä. Myöhemmin kuva on julkaistu Jari Nurmen toimittamassa, vuonna 1998 julkaistussa kirjassa Eino Nurmi: Tyrvääläisen kertomaa.

Vanha kuva -arvoitukseen osallistuneista muutama osui oikeaan. Moni epäili kuvan rakennuksen olleen niin sanottu Nerosen suuli Häijäässä.

Arvoitukseen osallistuneiden kesken on arvottu tuotepalkinto ja sen voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos