Sastamalan kylät valtaavat Vammalan torin – Yksi ohjelmanumero on ja pysyy

Sastamalan kylämarkkinat keräävät perinteisesti runsaasti kävijöitä. Näin oli myös Kiikoisissa vuonna 2018.

22.7. 15:45

Sastamalan kylät täyttävät Vammalan torin sunnuntaina 24. heinäkuuta. Silloin torilla vietetään Sastamalan kylämarkkinoita kahden koronavuoden jälkeen.

Tapahtuman ideana on tuoda esille Sastamalan kyliä ja kyläyhdistyksiä. ”Tavoite on korostaa aitoutta ja paikallisuutta. Tästä syystä tapahtuma eroaa perinteisistä markkinoista, ja tarkoin mietitään, kuinka paljon kylien ulkopuolisia markkinamyyjiä otetaan mukaan”, Sastamalan Kylien tiedottaja Jani Hanhijärvi sanoo.

Tällä kertaa esillä on kymmenkunta Sastamalan kylää. Kyläyhdistykset esittelevät toimintaansa ja myytävääkin löytyy.

Kylämarkkinoilla puhuu Sastamalan kesäasukas, poliitikko Timo Soini. Kiikan Torvisoittokunta kuuluu Sastamalan kylämarkkinoiden vakio-ohjelmaa, ja niin nytkin.

Sastamalan kylämarkkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Vuosien aikana markkinat on pidetty Vammalan lisäksi Ellivuoressa, Keikyässä ja Kiikoisissa.

Hanhijärvi ei osaa sanoa, miten kylämarkkinaperinne tästä jatkuu. Tapahtuma kaipaa hänen mielestään uudistamista ja uusia yhteistyötahoja. ”Kaikilla kylillä on omat kesätapahtumansa ja sitten on vielä Sastamalan kylämarkkinat. Monelle kylälle tapahtuma on iso ponnistus.”

Kävijöitä kylämarkkinat keräävät perinteisesti runsaasti.

Sastamalan kylämarkkinat su 24.7. klo 12–15 Vammalan torilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos