Synttäreille oli vuokrattu vaahtoallas ja hattarakone, mutta 8-vuotias poika jäi ilman juhlavieraita – Äiti Jaana Heiskala keksi ratkaisun, ettei näin enää kävisi

Perheen äiti Jaana Heiskala perusti kaverinsa kanssa someryhmän, jossa voi kutsua vieraita lapsen juhliin.

Jaana Heiskala perusti kaverinsa kanssa Facebookiin ryhmän, jossa voi kutsua vieraita lapsen syntymäpäiväjuhliin.

26.7. 9:30

Perheen 6-, 8- ja 11-vuotiaat lapset viettivät yhteissynttäreitä. Koska kyseessä olivat kolmen lapsen yhteiset juhlat, päättivät vanhemmat satsata niihin tavallista isommin.

”Vuokrattiin vaahtoallas ja hattarakone”, äiti Jaana Heiskala kertoo.

Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes selvisi, että yksi synttärisankareista jäi ilman juhlavieraita. ”Kaikki lapset olivat kutsuneet juhliin omia kavereitaan. Keskimmäiselle lapselle ei tullut yhtään synttärivierasta”, Jaana-äiti harmittelee.

Kahdeksanvuotias poika pahoitti tilanteessa mielensä ja juhlatunnelma lässähti. ”Poikaa ei kiinnostanut juhlat sen jälkeen yhtään. Hän on kaiken lisäksi arka menemään outoon porukkaan, kun omia kavereita ei paikalla ollut.”

Äiti selitti pojalle, että ihmiset ovat heinäkuussa lomalla ja kenties matkoilla tai mahdollisesti sairaana kotona, eivätkä kaverit tästä syystä päässeet paikalle.

Tämä kokemus sai äidin Jaana Heiskalan tarttumaan toimeen. Hän perusti ystävänsä Sini Liimataisen kanssa Facebookiin ryhmän Lasten synttärikaverit. Ryhmä on tarkoitettu edellä kuvatun kaltaisia tilanteita varten. ”Voi olla tilanteita, ettei lapsella ole ketä synttäreille voisi kutsua tai voi olla viime hetken peruutuksia. Se, ettei lapsen synttäreille tule yhtään vierasta on sydäntä särkevää”, Heiskala sanoo.

Ryhmässä voi Heiskalan mukaan huudella seuraa lapsen juhliin. ”Paikkakunta kannattaa aina mainita, ettei Rovaniemeltä lähdetä synttäreille Helsinkiin. Ryhmä on valtakunnallinen.”

Ryhmän säännöt kieltävät kiusaamisen ja lupaukset, joita ei pidetä. Säännöt ovat Heiskalan mukaan tässä suhteessa tiukat. ”Ohareita ei sallita, ettei aiheuteta lapselle enempää mielipahaa.”

Ryhmä on suljettu ja ylläpitäjät hyväksyvät uudet jäsenet. Vasta perustettuun ryhmään on liittynyt jo runsaasti ihmisiä.

Jaana Heiskala toimii Sastamalan keskusteluseinä -nimisen Facebook-ryhmän ylläpitäjänä. Perhe asuu Nokialla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos