Mouhijärvellä maisteltiin kilpailusahtia ja tämä on tulos – ”Tunnelmasta päätellen mukava tehtävä”

Sastamalan sahtikisoissa on perinteisesti kova taso ja niin oli nytkin. Antti Hollon valmistama perinnejuoma valittiin maukkaimmaksi.

Tuomarit Niclis Pylsy, Jussi Heino, Maire Villo, Hannu Pohjanen, Pekka Nurminen ja Pentti Ojala maistelivat sahteja Hyynilän Seuratalolla Mouhijärvellä. Katariina Pylsy (kolmas vasemmalta) on järjestänyt sahtikisoja vuodesta 1995 lähtien.

29.7. 13:37

Makuasioista ei sovi kiistellä. Tämä vanha sanonta piti paikkansa sahdinvalmistuksen karsintakilpailussa Mouhijärvellä.

Tuomaristo sai maisteltavakseen kuusi sahtinäytettä, joista kaksi oli valmistettu Vammalassa ja neljä Mouhijärvellä.

Sastamalan sahtikisoissa taso on perinteisesti kova, ja siitä kertoo sekin, että paikkakunnalle on takavuosina tullut useita SM-palkintosijoja.

Tänä vuonna Sastamalan sahtimestariksi kruunattiin Antti Hollo Mouhijärveltä. Hän on samalla myös Mouhijärven sahtimestari. Vammalan sahtimestariksi valittiin viime vuosien tapaan Heikki Tulonen.

Molemmat mestarit ovat osallistuneet SM-kilpailuihin ennenkin ja nyt he edustavat Sastamalaa Hauholla järjestettävissä sahdinvalmistuksen Suomen mestaruuskilpailuissa 6. elokuuta. Kyseessä on 30-vuotisjuhlakilpailu.

Sastamalan karsintakilpailu käytiin Hyynilän Seuratalolla torstaina. Kilpailun tuomareina toimivat Jussi Heino, Maire Villo, Hannu Pohjanen, Pekka Nurminen, Pentti Ojala ja Niclis Pylsy.

”Tuomaristolla oli haastava, mutta tunnelmasta päätellen mukava ja mukaansatempaava tehtävä”, toteaa kilpailun järjestäjä Katariina Pylsy.

Arvioitavana oli kuusi sahtinäytettä.

Sahdinvalmistuksella ja sahtikisoilla on Sastamalan seudulla pitkät perinteet. Ensimmäiset sahtikisat järjestettiin Mouhijärvellä vuonna 1995.

”Tämän vuoden karsintakilpailu oli 28. kerta. Ensimmäisenä kilpailuvuonna 1995 Mouhijärveltä tuotiin kisaan 15 sahtinäytettä”, joka vuosi kilpailut järjestänyt Pylsy sanoo.

Mouhijärven ja Vammalan sahtimestareille luovutettiintuohimestari Maija Nurmisen valmistamat komeat tuohilakit.

SM-menestystäkin on tullut, viimeksi vuonna 2017. Silloin Ari-Samuli Suoniemi Mouhijärven Pukarasta voitti Suomen mestaruuden.

Mouhijärveläisellä Pekka Uusilähteenmäellä on plakkarissa SM-kulta vuodelta 2013, SM-hopea 2008 ja SM-pronssi vuodelta 1994. Vammalan edustaja Heikki Tulonen saavutti SM-kilpailuissa kuudennen sijan vuonna 2012.

Tämänvuotinen voittaja Antti Hollo ei hänkään ole sahdinteossa ensikertalainen. Hän on edustanut Mouhijärveä SM-kisoissa peräti neljä kertaa vuosina 1997, 1998, 2005 ja 2012. Sahdintekotaito kulkee suvussa, sillä Antti Hollon isä Rauni Hollo valittiin Mouhijärven sahtimestariksi vuosina 1995 ja 1996.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos