Oletko käynyt Otamuksella tai Äetsän voimalaitoksella? Sastamalan suositut kotiseuturetket vievät Mouhijärvelle, Kiikkaan ja Keikyään – Katso kaikki kohteet tästä

Salmin kylä ja Otamus ovat kohteina Mouhijärven kotiseuturetkellä.

4.8. 5:45

Vanha willankehruutehdas, Otamus, Sattumankauppa ja Sastamalan kaupungin uusi asuinalue Maisemakylissä. Esimerkiksi nämä kohteet kierretään Mouhijärven kotiseuturetkellä elokuussa.

Sastamalan kaupunki jatkaa jälleen suosittuja kotiseuturetkiä, jotka tällä kertaa suuntautuvat Mouhijärvelle sekä Kiikkaan ja Keikyään.

Mouhijärven vierailulla käydään myös Selkeen viljamakasiinilla ja Korvenmäen museossa Häijäässä. Lounas on Lounaskahvila Signessä ja kahvit juodaan Otamuskahvilassa.

Mouhijärven kierros on sunnuntaina 21. elokuuta. Reitti: Linja-autoasema – Häijää – Maisemakylät – Willankehruutehdas ja Niilo Sänttin museoautot – Keittolounas Lounaskahvila Signessä – Viljamakasiini Selkeellä – Mouhijärven kesäkappeli – Salmin kylä – Otamuskahvilassa iltapäiväkahvit – Sattumankauppa ja Korvenmäen museo –Häijää – linja-autoasema.

Retkellä lähtö on kello 10 Sastamalan linja-autoasemalta ja paluu samaan paikkaan kello 16.30. Bussin kyytiin pääsee myös Häijään liikenneasemalta kello 10.35.

Retkelle pitää ilmoittautua ennakkoon viimeistään perjantaina 12. elokuuta.

Kiikkaan ja Keikyään

Kiikan ja Keikyän kotiseuturetken kohteina ovat muun muassa Sarkia-museo, Äetsän voimalaitos, Keikyän riippusilta ja rukkitaivas, jossa on esillä yli tuhat perinnerukkia.

Keittolounas nautitaan Keikyän Vanhassa Pappilassa ja kahvit juodaan riippusillalla.

Kiikka–Keikyä –kierros järjestetään sunnuntaina 11. syyskuuta.

Reitti: Linja-autoasema – Sarkia-museo – Keikyän kirkko – Keikyän museo – Keittolounas Keikyän Vanhassa Pappilassa – Äetsän voimalaitos – Riippusilta ja siltakahvit – Rukkitaivas – Kiikan kirkko – linja-autoasema.

Lähtö tapahtuu Sastamalan linja-autoasemalta kello 10 ja paluu samaan paikkaan kello 16.30. Retkelle ennakkoilmoittautuminen viimeistään perjantaina 2. syyskuuta.

Ennakkoilmoittautuminen kotiseuturetkille: matkailu@sastamala.fi tai puhelin 040 022 9142.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos