Tyrwäyspäivät on nyt jo elokuussa: ”sopii matkailukaupungille kuin nenä päähän” – Näin voit shoppailla, hengailla ja harrastaa Sastamalassa loppuviikolla

Sastamalan yritysasiantuntija Teresa Herrero Vidfelt sanoo, että EloTyrwäyksessä on nyt monta monessa.

Sastamalan elinkeinopalveluiden yritysasiantuntija Teresa Herrero Vidfelt on tyytyväinen, että Tyrwäyspäivien aikaan on tänä vuonna myös oheisohjelmaa. Yksi mukana olevista liikkeistä on Puistokadun Kukkatupa.

23.8. 6:00

Sastamalan perinteistä ostostapahtumaa Tyrwäyspäiviä vietetään tänä syksynä uutena ajankohtana ja nyt poikkeuksellisen varhain. Paikalliset liikkeet houkuttelevat asiakkaita tyrwäävin tarjouksin jo elokuun lopussa 25. ja 26. päivä.

Sastamalan kaupungin yritysasiantuntija Teresa Herrero Vidfelt kertoo, että EloTyrwäys on nyt ajoitettu mökkikauden päättäjäisten, venetsialaisten, yhteyteen. Aikaisempina vuosina Tyrwäyspäivät on ollut syksyisin vasta loka-marraskuussa, millä on tavoiteltu vipinää hiljaiseen kauppa-aikaan.

”Nyt syksyn tapahtuma-aika, pyhäinpäivän seutu, on muuttunut merkittävästi. Suomeen on rantautunut halloween sekä kaupallisesti iso tapahtuma Black Friday. Nämä näkyvät vahvasti kaupan kentässä, jolloin paikallinen ostostapahtumamme ei olekaan enää samanlaisessa hiljaisessa ajassa”, Herrero Vidfelt kertoo ja lisää: ”Toki erilaisilla yrityksillä on erilaiset sesongit ja sen myötä myös ne hiljaiset ajat.”

Syksyn uudeksi Tyrwäys-ajaksi valikoitui elokuun loppu, mihin on syynsä.

”Sastamala on vahva matkailukaupunki ja tämä venetsialaisten ajankohta tuntui sopivan meille kuin nenä päähän. Venetsialaisten aikaan kaupungissamme on vielä suuri joukko kesäasukkaita mökeillänsä joko viettämässä vapaa-aikaa tai etätöissä.”

Uutta ajankohtaa miettiessään järjestäjät halusivat tarkastella Sastamalaa ulkopuolisin silmin ja pohtia, mikä olisi paikkakunnalle sopivin tapa tehdä asioita. Rannat ja vireä keskusta nousivat esiin.

”Sastamalassa on upeiden vesien ympäröimä vireä keskusta. Rantaviivaa on useita kilometrejä ja rannat ovat myös ilahduttavasti ihmisten kuljettavissa.”

Mukana yli 30 yritystä

Tyrwäyspäiviä on vietetty Sastamalassa syksystä 2014 alkaen. Ostospäivät on ollut perinteisesti kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, pandemiavuosia lukuun ottamatta.

EloTyrwäyksessä on nyt mukana 35 yritystä. Uusina mukana ovat muun muassa Zarillo-ravintola ja Hautauspalvelu Saarimaa. Tyrwäys-liikkeet ja -yritykset tunnistaa tutuiksi tulleesta tavaramerkistä, oransseista ilmapalloista.

”Torstaina ostoksille ehtii vielä työpäivän jälkeenkin, sillä liikkeet ovat auki iltaan saakka ja pitkän viikonlopun viettäjille perjantai on vielä mainio kaupunkipäivä”, Herrero Vidfelt sanoo.

Hengaillaan ja harrastetaan

Tänä syksynä Tyrwäyspäivät on myös useiden eri tapahtumien yhteenliittymä. Torstaina kaupungin liikunta- ja nuorisopalvelut järjestää nuorille hengailutapahtuman kello 17-20 Kaalisaaressa. Tapahtumassa voi tutustua nuorille suunnattuihin ajanviettopaikkoihin ja matalan kynnyksen harrastuksiin. Tapahtuman aikana Sastamalan kaupunki palkitsee vuoden urheilijoita kello 18.15.

Mukana Kaalisaaressa on myös DJ Stoge.

”Tyrwäyksessä on perinteisesti liikkeellä eniten aikuisväestöä, sekä työssäkäyviä että eläkeläisiä. Nyt on mukava, että ohjelmaa on erikseen vielä nuorisolle”, Herrero Vidfelt sanoo.

EloTyrwäyksessä tapahtuu lisäksi Sastamalan opistotalolla, jossa vietetään torstaina kello 16-20 syyskauden avajaisia. Opistotalolla voi tutustua demotunteihin ostosten ja kahvitaukojen välissä.

Tapahtumat jatkuvat shoppailun ohella perjantainakin, sillä iltapäivästä alkaen on Tyrvään pappilalla kierrätysaiheinen tapahtuma Jätteiden yö, jossa on ohjelmaa kaiken ikäisille ja asiaa kierrätyksestä.

”Ja lauantaina hauskuus jatkuu vaikkapa Tervakallion Venetsialaisissa”, Herrero Vidfelt vinkkaa.

”Yhteisellä ajankohdalla tavoitellaan parempaa näkyvyyttä ja liikkeelle monenlaisia ihmisiä. Tärkeintä on, että ihmisille on heitä kiinnostavaa tarjontaa ja ohjelmaa ja kauempaakin tulevat seurueet voivat jakautua tahoilleen koko keskustan alueelle.”

Tyrwäyspäivät 25.-26.8. Sastamalassa. Lisätietoja muun muassa Facebookissa ShoppaileSastamalassa-sivulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos