Lähiruokapäivänä pääsee vierailemaan maatiloilla - Nämä neljä tilaa avaavat lauantaina ovensa Sastamalassa

Lähiruokapäivänä pääsee vierailemaan alueen maatiloilla ja ostamaan todellista lähiruokaa.

Lähiruokapäivänä pääsee näkemään paikallista maaseutuyrittämistä ja ostamaan todellista lähiruokaa. Kuvituskuva.

6.9. 5:45

Valtakunnallista Lähiruokapäivää vietetään jälleen ensi lauantaina 10.9.2022.

Lähiruokapäivänä voi tutustua maaseudun toimijoihin “pintaa syvemmältä” sekä ostaa tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään. Moni osallistuva yritys antaa tapahtumassa kävijöille mahdollisuuden tutustua paikan eläimiin, koneisiin ja pihapiiriin.

Lähiruokapäivään on Sastamalassa ilmoittautunut neljä tilaa. Tarkemmat tiedot löytyvät tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta www.lahiruokapaiva.fi.

Sastamalassa lähiruokapäivään osallistuvat seuraavat tilat:

Huitun tila

Huitun tila on Sastamalan Mouhijärvellä sijaitseva vanha maatila. Tilalla kasvatetaan suomenlampaita, norjalaisia rygja-lampaita sekä ahvenanmaanlampaita.

Tunnelmallisessa tilapuodissa on myynnissä oman tilan tuotteita eli karitsanlihaa, omasta villasta kehrättyä villalankaa ja niistä tehtyjä villatuotteita sekä lampaantaljoja. Puodissa on tilan omien tuotteiden lisäksi lahjatavaroita, kuten pieniä eriä paikallisten käsityötaitajien tuotteita.

Lampistentie 36, Sastamala. Avoinna 11:00 - 15:00

Kotimäen tila

Kotimäen tilalta voi ostaa oman tilan hunajaa, artesaanisaippuaa, sekä itsevalmistettuja käsitöitä ja leivonnaisia. Pihassa on myynnissä leipää, sämpylää, kakkoa, kananmunia, perunaa,juureksia, sinappia, pestoa. Kahvilalta saa maistuvat herkut kotiin tai paikanpäällä nautittavaksi. Keittolounasta tarjolla niin kauan kuin riittää.

Tilalta löytyy myös lampaita joita voi käydä rapsuttelemassa.

Ylisenkoskentie 54, Sastamala. Avoinna 10:00 - 17:00

Pesosen mehiläistarhat

Tilalla pääsee tutustumaan mehiläisten elämään. Hunajaa ja muita mehiläistuotteita on tarjolla monipuolinen valikoima ja hunajaa pakataan myös asiakkaiden omiin astioihin.

Pukarantie 94, Sastamala. Avoinna 10:00 - 16:00

Vanhakylä Gård

Vanhakylä gårdissa pääsee nauttimaan kartanomiljööstä, Väentuvan kesäkahvilan antimista ja shoppailemaan uuden sadon omppumehua ja muita sekä omia että lähitilojen tuotteita. Mehustaminen ajanvarauksella.

Sijainti Kaltsilantie 253, Sastamala. Avoinna 11:00 - 17:00

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos