Raimo Vasara palkittiin seurakuntatyöstään Mouhijärvellä

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää tunnustukseksi vähintään 30 vuoden toiminnasta seurakuntatyössä.

Raimo Vasara sai seurakuntatyön kultaisen ansiomerkin, joka voidaan myöntää tunnustukseksi vähintään 30 vuoden toiminnasta seurakuntatyössä.

20.9. 13:09

Mouhijärven vanhan kirkon perustamisen 380-vuotisjuhlaa vietettiin Vanhankirkon kesäkappelissa noin 50 juhlaviereen voimin.

Juhlassa seurakunta palkitsi mouhijärveläisen Raimo Vasaran seurakuntatyön kultaisella ansiomerkillä. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää tunnustukseksi vähintään 30 vuoden toiminnasta seurakuntatyössä.

Vasara on tutkinut Mouhijärven kirkkojen, hautausmaiden ja kirkonpalvelijoiden historiaa ja kirjoittanut seurakunnan vaiheista ja elämästä kymmeniä julkaisuja. Vasara on vuosikymmenien ajan ollut aktiivinen puhuja Kivet kertovat -tapahtumassa Mouhijärven pääkirkon ja Vanhankirkon hautausmailla.

Juhlakahvit juotiin ulkona Vanhankirkon Kesäkappelilla.

Vasara oli aktiivinen alullepanija Vanhankirkon hautausmaalla sijaitsevan, Selkeen kartanon historiaan liittyvän, Dellwigin muistolaatan aikaansaamiseksi hautakarmiin. Samoin Polvianderin pappissukuun liittyvän Vänrikki Stoolin muistolaatan pystyttäminen pappilan alueelle on Vasaran aikaansaama.

Vasara on aina auliisti antanut asiantuntemuksensa seurakunnan käyttöön ja huolehtinut, että tärkeät, historialliset merkkipaalut seurakunnassa muistetaan ja huomioidaan.

Ansiomerkin Raimo Vasaralle luovuttivat Mouhijärven pappi Tarja Kopalainen ja pitkäaikainen luottamushenkilö Esko Raskila.

Mouhijärven Vanhakirkko

  • Selkeen kartano lahjoitti seurakunnalle maa-alueen kirkon rakentamista varten. Vanha kirkko valmistui vuonna 1642 ja kellotapuli vuonna 1774.

  • Uudemman tiilikirkon valmistuttua 1858 vanha kirkko oli käyttämättä, kunnes se sai purkutuomion vuonna 1878 ja sen hirsiä käytettiin Mouhijärven ensimmäisen kansakoulun rakentamiseen. Kellotapulin pohjasta tehtiin nykyinen kesäkappeli vuonna 1999.

  • Vanhankirkon hautausmaalla sijaitsee kolme harvinaista hautakarmia: Tuiskun, Tomin sekä tiilinen neljän suvun yhteinen hautakarmi (Ollari, Paavola, Pentti ja Kökkö).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos