Ella-Tuulia Krekula piipahti Vammalan lukiosta Lions-opiskelijavaihdossa Saksassa – ”Meitä oli kymmenestä maasta ja yhteydenpito jatkuu”

Ella-Tuulia Krekula palasi takaisin kotimaisemiin.

3.10. 7:15

Vammalan lukion opiskelija Ella-Tuulia Krekula matkusti vaihtoon Saksaan Ruhrin 10 miljoonan asukkaan alueelle Gelsenkircheniin.

Mikä on paras muistosi matkalta?

”Yhdessä vietetty aika ja kokemukset toisten vaihtoon saapuneiden kanssa. Eniten olin yhdessä kahden tanskalaisen, ranskalaisen, italialaisen ja intialaisen nuoren kanssa. Kuului paljon naurua ja positiivista energiaa. Meitä oli kymmenestä maasta ja yhteydenpito jatkuu.”

Mitkä olivat antoisimmat kokemuksesi?

”Itsenäinen lentomatka Düsseldorfiin ja takaisin, sekä rohkeus toimia englannin kielellä.

Mitä opiskelijavaihdon aikana tapahtui?

”Vaihto oli urheilupainotteinen: pelailtiin pallopelejä, uitiin ja melottiin. Useana päivänä tehtiin bussimatkoja eri kohteisiin, kuten tippukiviluolalle, huvipuistoalueelle ja musikaaliin Star Light Express. Musikaalissa oli hyvää musiikkia ja esiintyjät liikkuivat rakennetun tähtitaivaan alla rullaluistimin. Museoissakin käytiin, valotaidemuseo oli kiva.”

Miten majoituitte?

”Meitä oli 20 vaihturia ja neljä leaderia. Majoituimme koulutuskeskuksen tiloissa. Minun kanssani samassa huoneessa asui italialainen ja puolalainen tyttö.”

Millaista säätä siellä oli?

”Yleisesti +22 astetta, mutta myös 30 astetta ja yksi sadepäivä.”

Lähtisitkö uudelleen?

”Tietysti lähtisin! Leiri oli niin mahtava ja unohtumaton, että voisin mielelläni tehdä sen uudelleen. Nyt kannustankin kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita ulkomaanmatkoista, kielistä, kulttuurista, uusiin ihmisiin tutustumisesta ja uusista kokemuksista hakemaan rohkeasti matkalle ja avartamaan maailmankuvaa.”

Haku ensi kesäksi

Lions-Club Sastamala/Vammalan lähettämänä vaihdossa oli myös Tuuli-Mari Peuramäki. Tuuli oli vaihdossa Turkin Istanbulissa. Tuuli-Marin matkaan kuului kymmenen vuorokauden perheosuus, jonka jatkeena oli leiri.

Parhaillaan käynnistyy haku kesän 2023 Lionsin nuorisovaihto-ohjelmaan ja se on tarkoitettu kaikille ensi kesänä 17–20-vuotiaille sastamalalaisille nuorille. Yhteyshenkilönä on Juha Heikkinen, juha.heikkinen@kolumbus.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos