Vipinää Hopun urheilupuistossa: 80 perhepäivähoitolasta vietti yhteisen seikkailupäivän

Sastamalan perhepäivähoidossa olevat lapset viettivät liikunnallista seikkailupäivää Hopun urheilupuistossa.

4.10. 8:00 | Päivitetty 4.10. 8:49

”Tervehdys lapset, minun nimeni on Herkkäkorvainen etana. Minä olen ollut pitkällä kesälomalla ja haluaisin kovasti kertoa teille minkä hurjan jännittävän kesälomaseikkailun minä koin. Mutta hei, haluaisitteko tekin päästä mukaan seikkailuun?”

Näin alkoi Sastamalassa perhepäivähoitoryhmien liikuntaseikkailu Hopun urheilupuistossa. Kaikki perhepäivähoitoryhmät saivat noin viikkoa ennen seikkailua Herkkäkorvaiselta etanalta kirjeen, jossa se kutsui lapset mukaan seikkailuun. Etanan toive oli, että lapset askartelevat seikkailuun mukaan seikkailuviirin sekä keksivät omalle ryhmälle nimen.

Tiistaiaamuna 20. syyskuuta Hopun urheilupuistoon saapui kolme isoa linja-autoa kyydissään noin 80 pientä ja vähän isompaa innokasta seikkailijaa. Hopulle oli valmisteltu viisi erilaista tehtäväpistettä, liikuntalisällä tietysti.

Liikuntaseikkailussa päästiin pallottelemaan ja kaatamaan numerotötsiä, tunnetaitopisteellä harjoiteltiin eri liikkumistaitoja, kuten hyppimistä ja tasapainoilua, metsästä kerättiin lehtiä, käpyjä ja muita luonnonmateriaaleja askartelua varten, yhdellä pisteellä tarvittiin lasten apua, kun roskaaja-rotta oli heitellyt luontoon roskia, ja viimeisellä pisteellä odotti Herkkäkorvainen etana, jonka kanssa tunnistettiin erilaisia värejä ja saatiin hiki pintaan juoksemalla.

Seikkailu jatkui vielä myöhemmin perhepäivähoidossa, kun seikkailun aikana kerätyistä luonnonmateriaaleista lapset askartelivat Herkkäkorvaiselle etanalle uusia ystäviä.

Liikuntaseikkailu oli osa Leiki ja Liiku Sastamala -hanketta.

Lapset tekivät syksyisiä askarteluja keräämistään luonnonmateriaaleista.

Syksyn lehdistä syntyi veikeitä eläinhahmoja.

Hopun urheilupuistossa viiletti 80 perhepäivähoitolasta hoitajineen.

Ryhmät askartelivat seikkailuviirit ja keksivät ryhmälleen nimen. Tämä viiri kuului Prinsessadinoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos