Kaupunki jakaa palan Sastamalan kukkahistoriaa – Määrä rajoitetaan enintään viiteen per henkilö

Sastamalan kaupungin puistotoimi järjestää tempauksen, jossa se jakaa kaupunkilaisille kesäkukan juurakoita.

Kannalla on suuret näyttävät, punaiset kukat sekä suuret, koristeelliset lehdet.

16.10.2022 18:00

Sastamalan keskustan kukkaistutukset uudistuvat ensi kesänä. Esimerkiksi näyttävä punakukkainen ja isolehtinen kanna antaa tilaa uusille kukkalajikkeille.

Sastamalalaisilla on nyt mahdollisuus saada pala Sastamalan kukkahistoriaa omaan pihaansa. Kaupunki jakaa noin 90 kappaletta kannan juurakoita niitä haluaville kuntalaisille.

Kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi kertoo tiedotteessa, että kannan kasvatus ja kukittaminen vaativat tietynlaisia olosuhteita ja vaivannäköä, mutta oikealla hoidolla juurakoista saa iloa moniksi vuosiksi.

Kannan juurakot talvehtivat viileässä talven yli. ”Ennen talvipakkasten tuloa juurakot kaivetaan maasta ja varret katkaistaan. Ne viedään puhdistamattomina esimerkiksi kellariin talvehtimaan. Maaliskuussa ne puhdistetaan ja istutetaan uudelleen.”

Koska kannoja on kaupungin puistotoimella rajallinen määrä, niitä jaetaan enintään viisi kappaletta per henkilö. ”Toivomme niiden ilahduttavan mahdollisimman monta kuntalaista.”

Juurakkovaraukset tulee tehdä kaupunginpuutarhurille viikolla 43 suvi.isosavi@sastamala.fi tai puhelimella 040 668 6227.

Kannan juurakot ovat haettavissa kaupungin varastolta sovitusti viikoilla 43–44.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos