MTK Vammala jakaa kotimaista ruokaa Sylvään ja Äetsän yläkouluille – Näin herkullinen menu on tiedossa

Sylvään koululla kotitaloutta opettavat Susanna Rantanen, Anna Vuoksiala ja Marja Putti tutustuivat MTK:n Kokkaa kotimaista -kampanjan raaka-aineisiin tammikuussa 2022.

31.10. 5:45

Sylvään ja Äetsän koulujen kahdeksasluokkalaisten kotitaloustunneilla herkutellaan tänä syksynä kotimaisella lähiruualla. MTK Vammala jakaa kouluille ruokakorit, jotka sisältävät kotimaisia raaka-aineita.

Kokkaa kotimaista -kampanja osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä.

Tänä vuonna kouluille toimitettavista raaka-aineista valmistetaan pääruuaksi joko lihakebakoita tai härkäpaputempetacoja. Molempia pääruokia höystävät raikkaat kasvislisäkkeet. Makeaksi lopuksi leivotaan palsternakkamuffineita.

Kokkaa kotimaista -materiaaliin kuuluu kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan sekä sähköinen oppimismateriaali ja oppilaille jaettavat reseptivihkoset.

Tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ruuanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruuanvalmistustaitojaan. Samalla kampanja tutustuttaa oppilaat suomalaiseen ruokaan ja ruuantuottajiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos