Laura Tuomisto luki Sastamalan uimahallipäätöksestä ja sai idean: ”Kuin iso sisäpiirivitsi” – Yhden asian hän lupaa, kun halli on valmis

Sastamalalaisleipomossa muutama uima-allas on jo portaineen ja ratoineen valmiina.

Ainakin allas jo on ja siinä vettä, radat ja portaat.

Yli puolen vuosisadan harkinnan jälkeen tehty Sastamalan uimahallipäätös on saanut paikalliset hallin kannattajat juhlimaan tällä viikolla niin sosiaalisessa mediassa kuin laajemminkin. Tilaisuudesta otti vaarin myös paikallinen leipomo Pyymäen Leipomo, joka ”toi eetteriin” torstaina oman uimahallileivoksen.

Laura Tuomisto Pyymäen Leipomosta kertoo, että ajatus syntyi varsin nopeasti.

”Avasin eilen paikallislehden kahvilassa ja luin jutun, että uimahallipäätös meni valtuustossa läpi. Soitin siltä istumalta isälle ja sanoin, että tehdään uimahallileivos”, yrittäjäperheen tytär kertoo.

Lue lisää: Uimahallille historiallinen kyllä: Valtuuston enemmistö kaatoi pohjaesityksen ja nosti yli 50 vuotta harkitun uimahallin mukaan Sastamalan suunnitelmiin – näin äänet jakautuivat

Varsinainen leivos syntyi sekin lähes yhtä nopeasti kuin idea.

”Meillä oli valmis aihio ja aika äkkiä tuli ajatus siitä, miten leivos kannattaa tehdä.”

Perjantaille meni jo isompi tilaus

Uimahallileivos on valmistettu perinteisen prinsessakakun ohjetta mukaillen, mutta marsipaanin sijaan päällä on sokerikuorrute. Se kätkee alleen vaalean kakkupohjan, kotimaista vadelmaa ja kermaa.

Koristelu tekee leivoksesta nimensä veroisen. Valkoisen sokerikuorrutteen päällä on sininen uima-allas, portaat ja uimaratoja erottavat ratamerkit.

Laura Tuomisto kertoo, että hyvää palautetta leivoksesta on tullut jo.

”Se on saanut kyllä hymyn huulille. Tämä on tavallaan kuin iso sisäpiirivitsi, koska kaikki Sastamalassa tietävät, mistä puhutaan. Sellainen yhteisöllinen juttu.”

Perjantaille leipomo sai jo isommankin tilauksen uimahallileivoksista. Sitä, mihin leivokset menevät, Tuomisto ei voi paljastaa.

”Sanotaan, että ne maistuvat huomenna paikallisessa pöydässä.”

Tuomisto sanoo, että Pyymäen Leipomossa harvoin reagoidaan näin nopeasti ”päivän uutisiin”. Kerran aikaisemmin hän muistaa, että Iivo Niskasen voittaessa maailmanmestaruuden Pyymäki teki Iivo-rosinamunkkeja.

Uimahallikakku, kun on valmista

Pyymäen Leipomo on varautunut siihen, että historiallista uimahallileivosta riittää ainakin viikonlopuksi. Niitä on tehty useampi kymmenen puolivalmiiksi.

Tuomisto toivoo, ettei tuote jää vain ”tähdenlennoksi”.

Hän myös lupaa, että kun uimahalli jonain päivänä valmistuu, niin leivoksia voidaan jälleen tehdä.

”Sitten voidaan tehdä uimahallikakkukin”, Tuomisto naurahtaa.

Korjattu otsikon sanamuotoa 18.11.2022 kello 7.45.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos