Jenni Haukio valitsi Taito-Finlandian voittajaksi kokeneen sastamalalaisen kirjansitojamestarin

Taidekäsityön konkari Tarja Rajakangas palkittiin 5 000 eurolla.

Tarja Rajakangas palkittiin Taito-Finlandialla Suomen Kädentaidot -messujen avajaisten yhteydessä perjantaina Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

18.11. 12:30

Tämän vuoden Taito-Finlandia-palkinnon voittaja on sastamalalainen kirjansitojamestari Tarja Rajakangas. Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion valinta julkistettiin Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa Tampereen urheilu- ja messukeskuksessa perjantaina.

Videon välityksellä messuyleisölle esiintynyt Haukio perustelee Rajakankaan olevan taiturillinen ja esikuvallinen taidekäsityön osaaja. Tarja Rajakangas edustaa kirjansitojaperinnettä niin Suomessa kuin myös kansainvälisestikin. Rajakangas palkittiin 5 000 eurolla.

Taito-Finlandian lisäksi avajaisissa julkistettiin myös Artesaaniosaaja 2022. Hän on hämeenkyröläinen artesaaniosaaja Tara Haukka. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistuneella Haukalla on pitkä historia entisöintimaalarina, kuvanveistäjänä ja korjausrakentamishankkeiden parissa.

Artesaaniosaaja 2022 -kilpailun kolmen finalistin joukossa oli myös toinen Saskyn opiskelija, Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta jalometallialan artesaaniksi valmistunut Hanna Kivelä. Raati perusteli Kivelän valintaa finalistien joukkoon muun muassa hänen korumallistonsa visuaalisen ilmeen yhteneväisyydellä, johdonmukaisuudella ja tyylikkyydellä.

Artesaaniosaaja-kilpailu on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana käsi- ja taideteollisuusalan opinnoista valmistuville ja valmistuneille opiskelijoille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos