Jaatsilla avautui näyttely, jossa kävijä saa purkaa ja rakentaa puupalikoista ihan omaa taidettaan

Kulttuuritalo Jaatsilla avautuvassa näyttelyssä jokainen voi olla palikkaveistoksen tekijä.

Ko-Koo-Mo:n toiminnasta vastaavat kulttuurituottaja Annukka Ketola, kuvataiteilija Kai Ruohonen ja nukketeatteritaiteilija Roosa Halme.

25.11.2022 12:00

Kulttuuritalo Jaatsilla Sastamalassa avautui maanantaina erikoinen näyttely, jossa teoksiin saa luvalla koskea – ja pitääkin. Näyttelyssä katsoja voi purkaa puupalikoista rakentuvia teoksia ja rakentaa ne taas uudelleen oman näkemyksensä mukaiseen muotoon.

Näyttelyn palikasto on sastamalalaisen kuvataiteilijan Kai Ruohosen suunnittelema taidelähtöisen leikkimisen apuväline. Se koostuu koivusta, tammesta, mahongista ja pähkinäpuusta valmistetuista muotopalikoista.

Näyttelyn tuottaa Ko-Koo-Mo ry. Ryhmä kertoo tiedotteessaan, että näyttely on vuorovaikutuksellinen ja palikkateokset toiminnallisia. Ne muuttavat muotoaan ja elävät. Siitä kertoo näyttelyn nimikin Elävä veistos I.

Palikoilla rakentaminen on yksi kuvanveiston muoto ja niiden avulla voidaan veistää lukemattomia erilaisia kokonaisuuksia, muotoja ja merkityksiä.

Ko-Koo-Mo kerää teoskuvia tekijän niin salliessa palikkagalleriaan verkkosivuilleen.

Teatteria ja työpajoja

Elävä veistos I -näyttelyyn sisältyy myös teatteria ja työpajoja. Työpajat ovat 17.-18. joulukuuta kello 12-17. Työpajat toimivat non-stop-periaatteella ja niitä ohjaa Kai Ruohonen.

Palikat ovat pääroolissa myös sanattomassa teatteriesityksessä, jota nähdään muun muassa näyttelyn avajaisissa 28. marraskuuta. Esityksessä puiset palikat heräävät henkiin nukettajan, musiikin sekä äänimaailman avulla. Pääroolissa esiintyy Elävä veistos I -palikasto, jota elävöittää nukketeatteritaiteilija Roosa Halme.

Mikä Ko-Koo-Mo?

Näyttelyn tuottava Ko-Koo-Mo ry on luovuuteen perustuva visuaalisen taiteen konsepti, joka on kieli- ja kulttuurimuureista riippumaton. Konseptilla ei ole erikseen rajattua kohderyhmää, sillä toiminta on joustavaa ja sopeutettavaa.

Ko-Koo-Mo:n toiminnasta vastaavat nukketeatteritaiteilija Roosa Halme, kulttuurituottaja Annukka Ketola ja kuvataiteilija Kai Ruohonen.

Kokonaisuus on osa Operaatio Pirkanmaa -kulttuuritempausta. Ko-Koo-Mo ry:n toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus.

Elävä veistos I -vuorovaikutuksellinen näyttely 18.12. asti ke-su kello 12-17 Kulttuuritalo Jaatsilla, Sastamalassa Gallen-Kallelankatu 1:ssä. Vapaa pääsy.

Elävä veistos -työpajat 17.-18.12. klo 12-17 (nonstop),vetäjänä kuvataiteilija Kai Ruohonen. Vapaa pääsy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos