Kaksi paloasemaa Sastamalassa avaa ovensa vieraille lauantaina

Päivä paloasemalla -tapahtuma aloittaa paloturvallisuusviikon, jonka teemana ovat palovaroittimet.

Paloasemilla pääsee lauantaina tutustumaan muun muassa palokalustoon.

24.11. 15:00

Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 26.11. noin 380 paloasemalla eri puolilla Suomea. Sastamalassa paloasemien ovet ovat auki Kiikoisissa ja Mouhijärvellä.

Tapahtumapäivää vietetään jo 15. kertaa. Samalla käynnistyy paloturvallisuusviikko.

Kampanjakoordinaattori Marjo Rinne Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä kertoo, että tapahtumissa kävijät pääsevät tutustumaan palokuntien toimintaan ja palokalustoon.

”Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, kuten opetellaan palovaroittimien huolenpitoa ja sähkökatkon varalle varautumista sekä harjoitellaan alkusammutusta, Rinne listaa esimerkkejä.

Päivä paloasemalla -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Vuosien aikana tapahtuman kävijämäärä on vakiintunut 120 000:een. Kahden koronan värittämän vuoden jälkeen ovensa avaa nyt ennätysmäärä paloasemia, lähes 400.

Omalta kotisohvaltakin paloasemiin voi tutustua. Osoitteessa https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla on avoinna 3. joulukuuta asti virtuaalipaloasema.

Paloturvallisuusviikon teemana ovat tänä vuonna palovaroittimet. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mukaan teema on valittu hyvästä syystä, sillä pelastustoimen havainnot ja tutkimukset osoittavat, että palovaroittimia on kodeissa liian vähän.

Palovaroitinteema on esillä myös Päivä paloasemalla -tapahtumissa. Sastamalassa päivää paloasemalla voi viettää Kiikoisten paloasemalla kello 11-15 ja Mouhijärven paloasemalla kello 10-14.

Päivä paloasemalla -tapahtumaan osallistuvien asemien aukioloajat ja osoitteet löytyvät täältä.

Päivä paloasemalla -tapahtumat Sastamalassa Kiikoisissa, Jaaranraitti 78, kello 11-15 ja Mouhijärvellä, Pynnärintie 7, kello 10-14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos