Joulun alla Suodenniemellä ilmestyy oma lehti – Nyt se on taas myynnissä

Lähes 80-sivuinen Suodenniemen joululehti on ilmestynyt.

Suodenniemen Joulu -lehden kansikuvassa on talvinen maisema Kelarannasta.

25.11.2022 9:30

Leijonien joululehti kuuluu suodenniemeläiseen jouluperinteeseen. Tänä vuonna joululehti ilmestyi jo 32. kerran.

Lähes 80-sivuiseen lehteen on koottu paikallisten asukkaiden ja kesäasukkaiden kirjoituksia ja kuvia.

Tässä joitakin poimintoja lehden sisällöstä:

Arja Mäkinen, omaa sukua Järvenpää, muistelee, kun perheeseen hankittiin ensimmäinen auto vuonna 1955. Se oli mosse, eikä isällä Kosti Järvenpäällä ollut silloin vielä edes ajokorttia. ”Auto piti vaihtaa parin vuoden päästä isompaan, ja tietenkin mosseen. Sillä huristimme jo lomamatkoille Poriin, Raumalle, Turkuun, Hämeenlinnaan ja Tampereelle”, Mäkinen kirjoittaa.

Muutaman mossen jälkeen autonmerkki vaihtui kuplavolkkariin. ”Sillä ajoimme Hammerfestiin Jäämerelle asti.”

Lahdenperän entisellä osuuskaupalla kesiään viettävä tamperelainen Marjo Haapanen kertoo moottoripyöräharrastuksestaan ja Suodenniemen eläkkeellä oleva kappalainen Hannu Järventaus muistelee vuoden 1969 Ford Cortinaansa, ja jutussa vilahtelee useita suodenniemeläisille tuttuja nimiä.

Putajan mökkiläiset Ulla ja Tero Lumiainen kertovat mökkiprojektistaan, vuonna 1944 Suodenniemellä syntynyt Irma Stenberg, omaa sukua Aarikka, kirjoittaa lapsuusmuistoistaan Suodenniemellä ja Ulla-Maija Kamunen palaa muistoissaan Pajuniemenkujalle.

Helka ja Juhani Lumiainen kertovat, miten heistä tuli Unkarin vapaa-ajanasukkaita. He ostivat Unkarista talon kymmenen vuotta sitten.

Joululehdessä esitellään myös Suodenniemen uusia kuntoportaita ja Bruuno Tuori kertoo tuulivoimaloiden rakentamisesta Suodenniemellä. Lehdessä on tuulimyllyjen rakentamisvaiheesta ennen julkaisemattomia kuvia.

Perinteisessä kuvasatoa-osiossa voi bongata kuvista tuttuja ihmisiä.

Suodenniemen joululehti on myynnissä seuraavissa paikoissa: Häijään Säästömarket, Suodenniemen apteekki, K-Market Suodenniemi, Sinervön Kauppa ja POP Pankki Lavia.

Lisäksi lehteä voi tilata puhelimitse kotimaassa Mauri Itälinnalta ja Erkki Helavuorelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos