Tietokirjailijat jakoi syksyn apurahansa – Sastamalaan 2000 euroa tietokirjalliseen työskentelyyn

Tietokirjalliseen työskentelyyn jaettiin tänä syksynä yli 2 miljoonaa euroa apurahoja.

9.12.2022 13:50

Suomen tietokirjailijat ry on jakanut tietokirjalliseen työskentelyyn tarkoitetut syksyn apurahansa. Sastamalasta apuraha myönnettiin Sirpa Pasolle. Hän sai 2000 euron työskentelyapurahan ympäristöopin digitaalisen oppimateriaalin edistämiseen 1. luokalle.

Nokialainen, Aamulehden toimittaja ja Tyrvään Sanomien entinen päätoimittaja Minna Ala-Heikkilä sai 4000 euron apurahan. Se on tarkoitettu Rikos, rangaistus ja uusi elämä: mitä se vaatii ja miten se on mahdollista? -kirjan edistämiseen.

Suomen tietokirjailijat jakaa apurahoja luovaan tietokirjalliseen työskentelyyn kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä 2022 apurahoina jaettiin kaikkiaan 2 083 500 euroa yhteensä 572 hakijalle. Hakemuksia yhdistys sai syksyn haussa 863.

”Hakemuksia tuli tänä syksynä poikkeuksellisen paljon, eli tietokirjojen kirjoittaminen selvästi kiinnostaa. Runsas hakemusmäärä kertoo myös siitä, miten tärkeitä apurahat ovat tietokirjailijoille,” sanoo Suomen tietokirjailijoiden toiminnanjohtaja Sanna Haanpää tiedotteessa.

Apurahapäätökset valmisteli Suomen tietokirjailijat ry:n apurahatoimikunta. Yhdistyksen hallitus teki päätöksen apurahansaajista kokouksessaan 8. joulukuuta 2022.

Suomen tietokirjailijat ry:n apurahat rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos