Sastamalassa asuvat ukrainalaiset saivat kutsun VaLePan vuoden viimeiseen peliin – vastassa sarjanelonen

Sastamalassa on majoitettuna tällä hetkellä yli 200 ukrainalaista ja pulaa on muun muassa talvivarusteista.

Joulupukki on vieraillut VaLePan liigapelissä ennenkin. Kuva on vuodelta 2018.

20.12.2022 8:30

VaLePan viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa on ilmassa jännitystä ja joulun odotusta. VaLePa kohtaa miesten mestaruusliigan ottelussa Vexve-areenalla keskiviikkoiltana Karelian Hurmoksen.

Joukkueita kannustaa paikalla myös joulupukki.

Karelian Hurmos on mestaruusliigan runkosarjassa neljäntenä ja haastaa pelissä sarjan kärkipaikkaa pisteen erolla Raision Loimuun pitävän sastamalalaisjoukkueen.

VaLePa on kutsunut peliä katsomaan myös suuren joukon Sastamalassa asuvia ukrainalaisia. Seura kertoo tiedotteessaan, että Sastamalaan on majoitettu tällä hetkellä yli 200 ukrainalaista, joista kouluikäisiä lapsia on noin 50.

Heitä autetaan muun muassa Sydämellä Sastamalasta -vapaaehtoistyön kautta keräämällä käyttökelpoista tavaraa ja vaatetta ukrainalaisten käyttöön. Erityisesti tarvetta on nyt koululaisille sopivista luistimista, kypäröistä, suksista ja talvivarusteista, kertoo Mirka Järvinen keräyspisteen toiminnasta VaLePan tiedotteessa.

Lisäksi Ukrainaan lähteviin kuormiin vapaaehtoiset keräävät esimerkiksi lämpimiä talvivarusteita, kynttilöitä ja ruokasäilykkeitä.

Sydämellä Sastamalasta -keräyspiste on Vammalan keskustassa Valkamakatu 2:ssa. Joulutauon jälkeen 3. tammikuuta alkaen piste on auki joka tiistai kello 16.30-19.

VaLePa Sastamala – Karelian Hurmos keskiviikkona 21. joulukuuta kello 18.30 Vexve-areenalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos