Polulta poikenneet Funkkistalon galleriassa – Tutut ulkoilumaastot näyttäytyvät uudessa valossa, katso upeat kuvat

Funkkistalon galleriassa Sastamalan keskustassa avautuu näyttely, joka yhdistelee valokuvaa, koruja ja vaatteita.

Tämän teoksen nimi on Lauri.

2.1. 5:45

Kun menet metsään ja poikkeat polulta, voit löytää jotain uutta: piilotettua kauneutta ja arkisia helmiä.

Polulta poikkeamisen teemasta on rakentunut Funkkistalon gallerian vuoden ensimmäinen näyttely, joka yhdistelee valokuvaa, koruja ja vaatteita.

Polulta poikenneet – Hidden gems -näyttelyn takana ovat valokuvaaja Anna-Liisa Nikus, korutaiteilija Laura Saarivuori-Eskola ja vaatesuunnittelija Lauri Järvinen.

Tämä teos on nimeltään Tuula.

Anna-Liisa Nikus on Tampereella toimiva kokenut valokuvaaja. Näyttelyn valokuvissa nousee esille hänen tarkka silmänsä henkilökuvaajana. Nikuksen ottamien muotokuvien mallit on kuvattu Pirkanmaan lähimetsissä, kaupunkilaisille tutuissa maisemissa yllään Saarivuori-Eskolan tekemät korut ja Järvisen suunnittelemat vaatteet. Viimeisen silauksen kuviin tekee meikkitaiteilijana mukana oleva Fanny Heinonen.

Laura Saarivuori-Eskola on alun perin Enosta kotoisin oleva metalliartesaani ja korutaiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hän käyttää valmistamiensa korujen materiaalina mieluiten kierrätettyä metallia, kuten vanhoja hopealusikoita ja -haarukoita sekä käytöstä poistettuja rahoja.

Renaz.

Järvisen minimalistisen kauniit vaatteet luovat kuvien ihmisille veistokselliset puitteet. Vaatesuunnittelija Lauri Järvisen työtä ohjaa oma vankka arvomaailma. Vaatteiden tulee olla aina mahdollisimman eettisiä ja ekologisia sekä käytännöllisen sukupuolettomia. Materiaaleissa hän hyödyntää erityisesti kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja.

Kuviin on haettu inspiraatiota luonnon alkuvoimasta, koskemattomuudesta ja kiistattomasta kauneudesta, joka ei mahdu muottiin eikä sitä voi määritellä. Kuvien sävy on mystisen tummanpuhuva.

Karun kaunis luonto muodostaa kehyksen ihmisille tuoden esiin näyttelyn alleviivaamat tasa-arvon, luonnon läheisyyden ja ekologisuuden.

Suomen metsä on massiivinen henkinen voimavara ja suomalaisten luontosuhdetta pidetään itsestäänselvyytenä. Maailmanlaajuisessa mittakaavassa se on kuitenkin hyvin uniikkia.

Näyttelyllään taiteilijat haastavat katsojaa pysähtymään ja tarkastelemaan näkemäänsä. Kuvien tutut ulkoilumaastot näyttäytyvät uudessa valossa ja tavanomaiset materiaalit ovat puristuneet jalokiviksi.

Näyttely on esillä Funkkistalon galleriassa 5.1.–26.2. Galleriaan on vapaa pääsy sekä esteetön kulku. Os. Marttilankatu 14, Sastamala.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos