Kehitysvammaista lastaan Sastamalassa hoitava Mirka Virtanen saattaa menettää yli 200 euroa kuukaudessa: syynä hyvinvointialueen aloitus

Pirkanmaan hyvinvointialue yhdenmukaisti hinnat ja maksupäivät. Sastamalalaiset omaishoitajat saivat joulukuun tuen tilille uudenvuodenaattona, mutta tammikuun rahat tulevat vasta kaksi kuukautta myöhemmin. ”Luojalle kiitos, pystyn käymään palkkatöissä”, Mirka Virtanen sanoo.

Kehitysvammaisen lapsensa omaishoitaja Mirka Virtanen ehdottaa, että omaishoidontuen kriteerit yhdenmukaistetaan Kelan myöntämän alle 16-vuotiaan vammaistuen kanssa. Kotona on paljon apuvälineitä, kuten sairaalasänky, pyörätuoli, sisäkäyttöön tarkoitettu pandatuoliksi kutsuttu pyörätuoli ja laskettelukelkka. Iso osa välineistä on saatu apuvälinekeskuksesta.

17.1. 14:00

Sastamalalainen Mirka Virtanen ottaa Minttu-tyttärensä syliin ja lapsi pääsee yhteen lempipuuhaansa. Hän kokeilee äitinsä kasvoja käsillään ja päristelee huulillaan poskia vasten. Lapsi on sokea ja vaikeasti kehitysvammainen, hän tarvitsee apua kaikissa toimissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos