Kiinnostaako ilmainen matka Tanskaan? – Matkailun keltanokkia etsitään nyt Sastamalassa

Haku Ummikkona ulkomaille -kurssille alkaa perjantaina. Osallistujalle matka on ilmainen.

Ensimmäinen Ummikkona ulkomaille -kurssi järjestettiin Sastamalasta viime vuoden syksyllä. Matka suuntautui Italiaan.

17.1. 18:00

Sastamalan Opisto järjestää huhtikuussa 2023 laivalla ja junalla kuljettavan opintomatkan Tanskaan. Kyseessä on toista kertaa järjestettävä Ummikkona ulkomaille -kurssi, joka toteutetaan Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelman rahoituksella.

Kurssin tarkoituksena on edistää elinikäistä oppimista matkailun keinoin ja tarjota kansainvälistymisen kokemuksia myös heille, joilla on siihen muita vähemmän mahdollisuuksia.

Keväällä 2023 matkan teemana on taide. Pääkohteena ovat taideaineisiin keskittyvä kansanopisto Byhøjskolen ja muut taidekohteet Århusin kaupungissa.

Varsinaisen matkan lisäksi kurssiin kuuluu valmistava jakso, jonka aikana tutustutaan muihin kurssilaisiin ja valmistaudutaan matkaan käytännössä. Valmistavan jakson lähiopetuspäivät pidetään Sastamalan Opistolla keskiviikkoisin 22.3., 29.3., 5.4., 12.4. ja 26.4.2023. Varsinainen matka järjestetään 16.–22. huhtikuuta.

Italian matkalta hyviä kokemuksia

Ummikkona ulkomaille -kurssi toteutettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2022. Italiaan suuntautunut kurssi sai osallistujilta valtavan hyvää palautetta: matka oli monille antoisa, rikas ja rohkaiseva kokemus.

Opintokokonaisuuteen voivat hakea aikuiset (18-vuotiaasta ylöspäin), joilla on vähän tai ei lainkaan mahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja matkustamiseen. Perusteluina kurssille pääsemiseen voivat olla esimerkiksi matala elintaso, haasteet koulutuksen tai työllistymisen kanssa, sairaus tai vamma, asuinpaikan syrjäinen sijainti tai vähemmistöryhmään kuuluminen.

Osallistujilta toivotaan joustavuutta, seikkailunhalua, mukautumiskykyä sekä kiinnostusta oppia ja kokea uutta.

Matkakulujen ja matkatuen lisäksi osallistuja saa tarvittaessa tukea välttämättömien varusteiden ja matkustusdokumenttien hankintaan.

Kurssin käytännön järjestelyistä vastaavat opettajat Anni Rainio ja Outileena Uotila.

Hakulinkki avautuu perjantaina 20. tammikuuta Sastamalan Opiston kotisivuille: https://sastamalanopisto.fi/opiskelijaliikkuvuus. Haku kestää 20. helmikuuta saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos