Torikeskuksessa esillä harvinaisia postikortteja ja -merkkejä – asiantuntija arvioi merkkikokoelmia

Postimerkkikerho on painattanut postimerkin päivää varten rajoitetun erän postimerkkejä ja kortteja, joiden kuva-aiheena on Vammaskosken silta. Alkuperäisen kuvan on ottanut Petri Niittymäki.

12.2. 10:00

Ystävänpäivänä, tiistaina 14. helmikuuta Etelä-Satakunnan postimerkkikerho tuo keräilyharrastuksen esille K-Supermarket Torikeskuksen asiamiespostiin Sastamalassa. Samalla vietetään myös valtakunnallista postimerkin päivää.

Eläinaiheiset uudet ystävänpäiväpostimerkit tulevat myyntiin jo lauantaina 11. helmikuuta.

Tänä vuonna kerho tuo tapahtumaan nähtäville jopa ainutlaatuisia Tove Janssonin piirtämiä postikortteja 1940-luvulta alkaen. Kortit ovat kiikoislaisen Seppo Sivosen kokoelmista. Kokoelman esittäjän sanoin se on ollut piilossa pimeässä kymmeniä vuosia ja kortit ovat esillä yleisölle nyt ensimmäisen kerran.

Tove Jansson kuvitti 1940- ja 1950-luvuilla muun muassa humoristisia eläinaiheisia kortteja sekä pääsiäis- ja uudenvuodenkortteja. Keräilymarkkinoilla nämä eivät ole aivan tavanomaisia ja muutenkin Jansson on nyt muumiperheen ansiosta tunnettu ja haluttu keräilykohde. Viime vuosien muumikortteja kokoelma ei sisällä.

Seppo Sivosen kokoelmassa on yhteensä 45 erilaista vanhempaa Tove Janssonin kuvittamaa postikorttia. Keräilijöiden keskuudessa humoristiset eläinaiheet ovat haluttuja kohteita.

Käytettävissä olevan tilan mukaan esille tullee myös Kalevala-aiheisia runokortteja.

Kerho on painattanut päivää varten rajoitetun erän postikorttia ja postimerkkiä, joiden aiheena on Vammaskosken silta. Merkistä ja kortista voi päivän aikana leimauttaa niin sanotun maksikortin, jossa merkki on leimattuna kortin kuvapuolella.

Postimerkkikerhon edustaja on paikalla jakamassa tietoa keräilyharrastuksesta ja hänelle voi tuoda arvioitavaksi omia kokoelmia. Myynnissä on kerhon tuotteita ja jaossa erilaista keräilyinfoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos