Suomen kanttorikuoro konsertoi Tyrvään kirkossa

Kuoro on nähty Sastamalassa kahdesti aiemmin, mutta esiintymisistä on jo vuosia aikaa.

Yli 30 kanttorin kuoro esiintyy Tyrvään kirkossa maanantaina 13. helmikuuta.

11.2. 12:30

Sastamalan seurakunnan kanttorit Anu ja Jari Mattila, Sastamalassa aiemmin kanttorina toiminut Hanna-Riikka Inkeroinen ja Sastamalassa Salmin kylässä asuva Nokian kanttori Minna Viinikainen esiintyvät yli 30 muun kanttorin kanssa Tyrvään kirkossa 13. helmikuuta.

”Kuorossa on mukana kanttoreita ympäri Suomea, kaukaisin Inarista saakka. Edustettuna on myös esimerkiksi Savonlinna, Joensuu, Hailuoto, Oulu ja Kokkola”, Anu Mattila kertoo.

Konsertin ohjelmisto on monipuolinen: se sisältää tuttuja virsiä ja hengellisiä lauluja sekä lisäksi esimerkiksi harvoin esitetyn klassikon Allegrin Miserere ja Bachin kantaatin Komm, Jesu, Komm.

”Luvassa on säveliä noin tuhannen vuoden ajalta. Mukana on myös urkumusiikkia ja muita instrumentaalinumeroita”, lupaa Mattila.

Maanantaina Sastamalassa ja tiistaina Nokialla

Suomen kanttorikuoro on esiintynyt Sastamalassa kaksi kertaa aiemmin: keväällä 2011 ja pienellä kokoonpanolla Pyhän Olavin kirkon 500-vuotisjuhlamessussa kesällä 2016.

Anu ja Jari Mattila ovat laulaneet kuorossa yli 10 vuotta. Kuoron taiteellisena johtajana toimii tamperelainen Markus Yli-Jokipii.

”Kuoro on minulle tärkeä. Kokoontumisemme merkitsevät kouluttautumismahdollisuutta ja kanttoreiden yhteisöllisyyttä. On myös ihana heittäytyä laulamaan ja tehdä, mitä kuoronjohtaja käskee – työssänihän olen usein itse tuo kuoronjohtaja.”

Mattila kertoo kuoron kokoontuvan muutamaksi päiväksi neljä kertaa vuodessa. Tällä kertaa ryhmä leiriytyy Urhatun leirikeskuksessa Nokialla. Konsertteja on periodilla kaksi: maanantai-iltana Tyrvään kirkossa ja ystävänpäivänä 14.2. Nokian kirkossa.

Sanat ja sävelet – Suomen kanttorikuoron konsertti Tyrvään kirkossa ma 13.2. klo 19. Vapaa pääsy/ ohjelma maksullinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos